Jevrejski recept

E pa, krajnje je vreme da SEKI dođe kraj. Za biznismene koji ne znaju kako da joj stanu na rep, Mira Adanja-Polak spremila je nekoliko malih i brzih lekcija. Neke stižu iz Švajcarske, neke iz Izraela, a deliće ih naredne dve subote u svom uobičajenom terminu od 14.15 na Prvom programu RTS-a.

– U emisiji o Švajcarskoj razgovarala sam s predsednicom te države Doris Lojtar. Cilj mi je bio da na nekim primerima iz Švajcarske nešto naučimo. Isto je i sa Izraelom, gde sam bila u poseti jednom koncernu koji je nastajao sedamdeset godina i gde gospodin Majkl Štraus daje neke recepte za uspeh u poslu – kaže Mira Adanja-Polak.

Porodičnia fabrika Štrausa pregurala je štošta za sedamdeset godina, pa i ovu SEKU. A gde je taj njihov recept?
 
– Mnogi govore da mora da postoji nešto što Jevrejima daje oreol uspešnosti u poslu. Često to ljudi nazivaju jevrejskim lobijem, što podrazumeva da Jevrejin Jevrejinu u poslu pomaže. Takve tvrdnje više su u domenu mašte, a suština je u jevrejskom receptu poslovanja – kaže autorka emisije.

(Sunčica Tasić, „Plus“, 27. novembar 2010)

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Jevrejski recept”

  1. Moje iskreno izvinjenje Miri i svim drugima. Ja nemam toliko i takvih reči kojima bih izrazio poštovanje, ljubav prema Miri i svemu što je ta izuzetno učena prava dama učinila na svim poljima ljudskog uma (humanost, nauka, poštenje). Velika je sreća imati takav porodični koren iz koga je Mira iznikla. Još je veća sreća naroda koji ima taj „koren“ i Miru. Draga Miro, želim Vam zdravlje, a znam – živećete večno!

    Odgovori

Ostavite komentar