Mira Adanja-Polak i Vi – 4. decembar 2010.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je Goran Petrović, koji je nekada radio kao operativac i analitičar u službi istraživanja i dokumentacije Ministarstva inostranih poslova, što je u neku ruku diplomatija obaveštajne službe. Goran Petrović je svakako poznavalac sistema zaštite tajnih podataka. Da li je moguće da jedan vojnik ili službenik neometano kopira diskove za koje se zna da poseduju sve moguće zaštite? Koje je njegovo stručno mišljenje o slučaju "Vikiliks", koji potresa planetu? Kako su naši tajni podaci dospevali u javnost?

Uoči Dejvis kupa, gost u studiju je Dijana Đoković, majka Novaka Đokovića, koja, pored Novaka, ima još dva sina. Dijana Đoković, kao jedina žena u porodici, daje stabilnost i mir. Ona gleda nastupe Novaka. Kako majka doživljava sve napore, pobede i po neki poraz svog sina? Kako majka preživljava sve tenzije? Dijana Đoković je uvek prisutna i bodri svoju decu. Znamo je kao ženu koja je uvek na tribinama pored muža.

Bila sam u poseti pacijentkinjama na Banjici koje imaju ozbiljnih problema sa kičmom. One leže na odeljenju koje se zove Spinalni centar. Govorili su lekari koji ih leče. Ono što govore treba čuti. Šta su te žene radile ne misleći na svoju kičmu. I to treba saslušati.

Varga Karolj, najbolji učenik svih muzičkih škola u Srbiji, tri puta je osvojio prvo mesto na takmičenju u Srbiji. Tri puta bio je prvi na Festivalu gudača. Varga Karolj je učenik 6. razreda muzičke škole u Subotici i u studiju dobija violinu na poklon. Javite se i vi ako imate instrument na dar talentovanoj deci! Hvala.

Ana Milosavljević je violinistkinja i kompozitor, a sada živi i radi u Njujorku. Napravila je zavidnu karijeru u Americi. Posle uspešnog koncerta u Beogradu i Kragujevcu, gost je u studiju. Nastupala je u eminentnim koncertnim salama Njujorka kao što su Karnegi hol, Linkoln centar, kao i Tajms centar i Kenedi centar u Vašingtonu.

U Švajcarskoj je umro dr Fedor Vujović, poznati stomatolog, ovom programu poznat i kao mecena slikara sa našeg podneblja. Njegov entuzijazam i njegova ljubav prema umetnosti omogućili su velikom broju naših slikara da izlažu u Švajcarskoj.

U studiju su slike Danice Basta, koja je nedavno izlagala slike u Zemunu, u Galeriji 107.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 4. decembar 2010.”

  1. Sa divljenjem gledam sve Vaše emisije i veliko hvala što ih i ovde mogu videti. Pokažete nam mnogo lepih i korisnih priloga, poučnih, i informišete nas o onome što je najvažnije da saznamo. Puno Vam hvala za sav rad. Pozdravljam i Vaše saradnike, koje uvek pomenete. Sve čestitke. Pozdrav iz Sombora.

    Odgovori

Ostavite komentar