U studiju kao u teatru

Poslednja "živa" emisija "MAP i Vi" u ovoj sezoni, RTS 1, 14.10

– PROGRAM uživo zahteva ogromnu kreativnu i organizatorsku energiju. Veliki je pritisak događaja, a ja biram ono što je zanimljivo gledaocima. Uvek pogađam. Volim da u programu imam ljude koji su stručni, koji imaju poštovanje okoline i van su nekih trenutnih tokova…

Ovako Mira Adanja-Polak objašnjava kako bira uvek zanimljive goste za emisiju "MAP i Vi", koju danas na PTC 1 gledamo kao poslednju za ovu sezonu. Dama koja se nikad ne umara, odlazi na odmor, ali "ugrabiće" ona, sigurni smo, još neku priču, drugačiju od svih ostalih za kojima jure njene kolege.

– Negujem različitosti na koje ljudi nisu navikli. Još su ubeđenja da svi moramo isto da mislimo – kaže Polakova i dodaje da emisija „MAP i Vi" deluje kao da je snimljena.

– Često mi se učini da sam u pozorištu. Slikari ukrašavaju, a sveži cvetni aranžmani Đorđa Varde krase studio. Kad se sve završi, pomislim: "Evo sada i sledeće subote". Uvek mi je važno da nešto završim, često i van ekrana. Da nekome pomognem, objasnim nejasnoće koje ga muče…

Ipak, neće Polakova otići na odmor, a da nije svaku sledeću subotu dobro isplanirala:

– U letnjoj šemi repriziram ono što su gledaoci tražili da se ponovi – kaže Polakova. – Ima tu i starih emisija koje sam zaboravila, ali gledaoci nisu.

A, još danas, u „živom" programu autorka nam donosi mnogo zanimljivih priča; antene koje se postavljaju na krovovima zgrada i unose nemir u ljude, kako je bilo na Svetom Stefanu, koji je obeležio 50 godina postojanja, slike Olje Ivanjicki koje su prikazane u rezidenciji ambasadora Srbije u Vašingtonu.

(K. J, „Novosti“, 17. jul 2010)

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar