Mira Adanja-Polak i Vi – 17. jul 2010.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a, uživo

Antene koje se postavljaju na krovovima zgrada unose nemir u ljude. Ne znaju šta je to. Da li je štetno? Da li je izdata dozvola za njihovo postavljanje? Ko meri količinu zračenja tih uređaja? Gost u studiju je Zdenko Lekan, elektroinženjer telekomunikacija – predsednik "Konsing grupe", firme koja je ovlašćena da meri zračenje.

Robert Bokor, violinista i umetnički direktor Beogradske filharmonije, bio je nedavno u Beogradu. U sasvim običnom razgovoru s njim imala sam prilike da čujem i kako svira van zvaničnih nastupa, onako od srca.

Gost u studiju je Sava Todorov, zahvaljujući kome violine poklonjene programu za talentovanu decu dobijaju svoj najlepši prvobitni izgled. Tokom leta očekujemo prijave talentovane dece na mira@krstarica.com. Do sada smo dodelili jedno violončelo, dva klavira, jednu gitaru i pet violina.

Gost u studiju je Rimer Lejn, savetnik iz USAID-a, čovek koji se trudi i uspeva da naše prehrambene proizvode plasira u svetu. Njegova iskustva su dragocena. Često ne znamo šta imamo. Ne znamo kako da ono što imamo prezentujemo.

Izložba u Beču – "Kulturna spona Istoka i Zapada", koja je najznačajnije umetničke predmete, slike i freske izložila u Muzeju Katedrale sv. Stefana, svojevrstan je organizacioni i umetnički poduhvat u kome je Matica srpska imala znatan doprinos. Generalni sekretar Matice srpske, prof. dr Dušan Nikolić, gost je u programu.

Izložba skulptura Adrijane Popović u Parizu, u galeriji s velikim renomeom, privukla je našu pažnju. Adrijana Popović, inače ćerka Ljube Popovića, nesumnjivo je nasledila talenat svoga oca. Skulpture su zapažene s razlogom.

Videćete kako se Pariz oprostio od glumca Lorana Terzijefa, boema i miljenika umetničkih krugova Grada svetlosti. Po mnogima zapamćen kao blizak prijatelj Brižit Bardo, ispraćen je s počastima mnogih Parižana.

Slike Olje Ivanjicki prikazane su u Rezidenciji ambasadora Srbije u Vašingtonu.

U emisiji ćete videti šta je ono što ćemo reprizirati tokom leta iz serije "Ekskluzivno" do ponovnog susreta u živom programu u septembru.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar