Srećan Božić!

Za izostanak na Badnji dan i Božićni ručak sutradan – nećete naći nikakvo opravdanje. Svi će biti tu, okupljeni oko roditelja ili nekog od porodice koji drži običaje, bez obzira na to šta se događalo van tog sačuvanog porodičnog gnezda.

Susret za Božić je kao neka vrsta čistilišta duše i savesti. Nema opravdanja da imate važan sastanak, da ste na putu ili da ne možete da stignete.

Ovo su dani kada sve treba da dovedete u prihvatljivu ravnotežu i potvrdite da je porodica ono najvažnije. Nema laži – nema prevare.

Svi znaju ko ste i šta ste i tu nema oblandi. Svi sve znamo… Postoje nijanse koje se prevaziđu posle prve čaše dobrog vina i ukusnog zalogaja hrane koju je pripremila domaćica, koja je uspela da u svetu pomodarstva sačuva stari recept za pravu tortu – onu od majke ili bake.

Okupljanje porodice je lekovito – to vam je kao da ste više puta otišli kod psihijatra. Posle par minuta hvaljenja šta su vam deca postigla, šta ste sve uradili, kako ste uspešni – dolazi do same krune ovakvih sastajanja – kome ćete poveriti svoje muke. Kome ćete reći šta vas muči, nego odabranom članu porodice, koji vas najbolje razume. Uvek postoji taj jedan u porodici, kome se uvek obraćate.

Pokažite zahvalnost domaćici, jer se trudila i sigurno imala u vidu ono sto najviše volite.

Neka vam Badnje veče i Božić proteknu u miru i ljubavi, uz obećanja da ćete se sigurno češće sretati u Novoj godini.

I ne zaboravite da ste na najvažnijem godišnjem raportu.

Srećan Božić!
Mira Adanja-Polak

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Srećan Božić!”

  1. Hvala Vam, jer ste žena za uzor, ambasador, dobrote, profesionalizma, harizme i autentičnosti….❤❤❤

    Odgovori
  2. Srecno Badnje vece sutrasnji veliki praznik. Mir Boziji Hristos se rodi. P. S. Hvala Vam sto sirite radosti I ljubavi medju ljudima♥️??

    Odgovori

Ostavite komentar