Srećna Nova 2024. godina!

Ne mogu da verujem da je skoro prošla ova godina. Kao da nas je samlela… Mislim da su se svi moji prijatelji osećali slično – porodice su se zbile u uski krug življenja i uzajamnog razumevanja, čekajući da sve bude bolje.

Ako hronično nezadovoljstvo potiskuje ono što je lepo – teško da možete da budete dobar roditelj, dobar prijatelj, partner…

Stalno nešto nije u redu i više ne znate kome da verujete. Ako verujete svojim očima, počinjete da posumnjate i u njih da možda više ne vidite dobro.

Porodica treba da bude ta koja vas leči i koja će uvek dati najpouzdanije utočiste. Ali i porodice su načete – misle da je drugde bolje i lepše. Nove su to generacije, koje sve vide drugačije od nas koji lakše pretrpimo ono što nam ne odgovara.

Uzori postaju oni koji su kao postulat svojih života postavili novac kao presudno merilo uspeha u životu. Sve je uglavnom okrenuto savetima kako da do para dođete što brže i lakše, a onda to obavezno i da pokažete. Ko su oni koji određuju šta je dobro i šta je lepo?

Mnogi ne razumeju reč empatija – saosećanje. Tu reč upotrebljavaju, ali ne znaju šta ona znači.

Mnogo se toga promenilo. Menjaju se ljudi, prilagođavaju, ne žele da smetaju svojim moralnim pridikama i da budu van vremena – hoće da se uključe u savremene tokove. Ali uvek se znalo šta je dobro – a šta nije. Teško da se ti kriterijumi mogu promeniti.

Bljesak novogodišnjeg šarenila može na tren da umanji unutrašnji osećaj da mora da smo negde pogrešili. Vreme tako brzo leti da se retko preispitujemo u trci da dostignemo prihvaćeno merilo savršenosti, uspeha i posebnosti… A sve to samo zato što smo uplašeni od onoga što dolazi.

Zdravlje moramo da sačuvamo, jer tek kada ga izgubite pravite novu listu prioriteta i tada možda bolje razumete poruke onih koji nisu žurili, nisu se takmičili i nisu se prikazivali onim što nisu.

Nova godina je tu i imate vremena da počnete sve iz početka i konačno položite ispit pred samim sobom. To je najbezbednija zaštita od svakog zla.

Želim Vam srećnu Novu 2024. godinu!

Vaša
Mira Adanja-Polak

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Srećna Nova 2024. godina!”

  1. Драга госпођо Миро дивна вам је честитка хоћу рећи у складу ваше личности желим да се захвалим на свему што сте нам до сада поклонили и ја вама желим добро здравље као и вашој породици. С поштовањем Јадранка Вукелић са породицом из Суботице 🍀💓💕

    Odgovori

Ostavite komentar