Kako uskladiti ciljeve – Kristofer Hil, američki ambasador u Srbiji – 24. decembar 2023.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:20

Viđamo američkog ambasadora Kristofera Hila često u medijima… Koliko sa njegovog lica možemo da pročitamo bilo šta što on ne želi da kaže?

Profesionalan je diplomata sa velikim iskustvom. Karijeru diplomate završio je kao profesor na Univerzitetu Kolumbija, gde uživa veliko poštovanje studenata. Onda ga je američki predsednik pozvao i imenovao za ambasadora u Srbiji, jer je veliki stručnjak za regiju Balkana.

Bio je prisutan na mnogim kriznim područjima. Uspešan je i cenjen pregovarač mirovnog procesa sa Severnom Korejom, bio je ambasador u Iraku, Koreji, Poljskoj, kao i učesnik razgovora u Dejtonu.

Kao dete diplomate bio je u Beogradu i ovde pohađao školu. Skoro je posetio i svoju učiteljicu gospođu Brašić i rekao da je od nje najviše naučio o životu.

Džo Bajden i Kristofer Hil

Ambasadora Hila, koji ima veliki uticaj na rešavanje situacije u Srbiji, posetila sam u njegovoj rezidenciji i uz veliku pomoć njegove supruge Džuli Hil pokušala da vidim po nešto. Teško da se na njegovom licu bilo šta može naslutiti tokom pregovora.

Mira Adanja-Polak, Džuli i Kristofer Hil

Ovaj razgovor može da pomogne kako bismo ambasadora Hila bolje razumeli, kao i uvideli načine kako pregovara u delikatnim situacijama.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar