Apsolutno Roksanda – 20. jul 2013.

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:00, Prvi program RTS-a

Roksanda Ilinčić rođena je u Beogradu. Mira Adanja-Polak razgovara sa njom u njenoj roditeljskoj kući u Zemunu. Kamera je i u njenom ateljeu u severnom Londonu. Tu su i njeni saradnici koji govore o njoj.

Roksanda Ilinčić studirala je uporedo arhitekturu i primenjene umetnosti, a na mastar studijama u Londonu predavao joj je poznati profesor Luis Vilson u Sent Martins koledžu. Njen talenat bio je ubrzo primećen.

Njena specifičnost dolazi iz kuće gde je sve nekako umereno i nenametljivo. Uzor joj je majka Ranka, koja je oduvek imala ukusa i specifičan stil jednostavnosti. Roksandine kreacije danas nose grofica od Kembridža, Samanta Kameron, Gvinet Paltrou, Florens Velč, Rojsin Marfi, Tandi Njuton, Kejt Blanšet, Kristina Riči, Emili Blant, Kejt Hadson, Ema Stoun, Margareta Misoni i Rosamund Pajk.

Mišel Obama nosila je kreaciju Roksande Ilinčić pri susretu sa kineskim predsednikom. Iza Roksandine glamurozne poslovne biografije skriven je njen ušuškan privatni život – već jedanaest godina živi u braku sa suprugom Filipom Buenom de Meskuitom s kojim ima ćerkicu Efimiju.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Apsolutno Roksanda – 20. jul 2013.”

  1. Miro, omiljene su mi Vaše emisije i rođena si, sestro, za takve emisije, uvek Vas pratim. Zato bih Vas zamolio da pozovete ove naše koji rade u inostranstvu da pokušaju da nešto urade za svoju državu tako što će ono što rade tamo vani da rade ovde u sopstvenoj državi tako da se napravi udruženje Srba za napredak Srbije, gde bi svi koji su vani mogli da ponude svoje projekte za prospertet i ekonomsku moć Srbije. I na kraju, ima naših po belom svetu dosta jer su ovamo bili nezaposleni pa su otišli van naše zemlje, pokušajte tako nešto da uradite, a pokušajte i da napravite razgovor sa pronalazačima Srbije, biće od koristi. Hvala.

    Odgovori

Ostavite komentar