Arsenal luksuza – 14. jul 2012.

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:00, Prvi program RTS-a

Nekada su nadomak Tivta stizale na popravak i redovni servis ruske i američke podmornice. Tada se o tome pričalo kao o najvećoj vojnoj tajni. O Arsenalu se šaputalo i u svetu. Radili su tu veliki stručnjaci, pomorski inženjeri, mehaničari, mornari, nautičari, ronioci. Tivat je sa Arsenalom bio važno strateško mesto između istoka i zapada. Danas je na istom tom mestu nikao poseban grad, umetnut u sam Tivat, i sada se ta dva grada navikavaju jedan na drugi.

Od Arsenala je danas ostala samo jedna podmornica nasukana na suvo, velika i nemoćna van morskih dubina. Put koji je nekada prelazila pretvoren je u prostranu luksuznu plažu, a srce Arsenala u luksuzne apartmane i restorane u kojima će boraviti i Rusi i Amerikanci kada privežu svoje jahte.

Porto Montenegro se zove novi grad u Crnoj Gori. On je različit od svoje okoline. Obilaze ga svi i sa mora i sa kopna. Porto Montenegro ostaće i dalje strateško mesto gde će biznismeni odlučivati o svojim investicijama u naš region. Na tri milje, u Bjeloj, nalazi se jedini međunarodni centar za obuku ronilaca za podvodno razminiravanje; tu je da podseti da mina na ovim prostorima još uvek ima.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Arsenal luksuza – 14. jul 2012.”

 1. Draga Miro, hvala Vam od srca!
  Tivat mi mnogo nedostaje i hvala Vam sto sam uz Vašu emisiju videla svoje rodno mesto. Udata sam u Srbiji, ali zbog finansijskih problema nisam videla svoj rodni grad evo pune 3 godine. Mnogo mi nedostaje.
  Znate koji trenutak Vaše emisije mi je bio najteži? Kada sam videla odjavnu špicu. Tada su mi se oči napunile suzama. Evo, i sada dok Vam pišem. Odjavna špica je značila kraj emisije i uživanja u prizorima. Jeste da Tivat nije mnogo daleko, ali…
  Gradonačelnik Tivta je u pravu, mnogo smo emotivni mi primorci. Sa jedne strane ne volim što se promenio, volela bih da je to onaj moj Tivat, ali promene su u današnje vreme neizbežne i nadam se da će doneti nešto novo i boljitak za moje Tivćane. Samo neka ne izgubi onaj svoj duh malog primorskog mesta.
  Fino je videti i jahte i bazene… Ali meni je mnogo draže da vidim stare tivatske kuće, ulice kojima sam nekada šetala, ljude i park u kom sam se igrala.

  Odgovori

Ostavite komentar