Garderober maršala Tita – 14. maj 2016.

Serija „Ekskluzivno“, subota, 14:00, Prvi program RTS-a

Taman kada pomislite da su sve priče o Titu i njegovoj supruzi Jovanki ispričane, pojavi se Đorđe Stojanović, koji nikada nikome nije kazivao svoju priču, a radio je kao lični krojač-garderober kod Brozovih od 1970. do 1980. godine.

Sa Titom i Jovankom putovao je u preko 50 zemalja.

Đorđe Stojanović napisao je i knjigu svojih sećanja jer rado govori i seća se mnogih situacija u kojima je pritekao u pomoć pred neočekivane susrete Tita tokom poseta, kada je trebalo hitno zadovoljiti zahteve strogog protokola.

U emisiji ćete imati prilike da se uverite u savršeno sređene sveske u kojima su zapisana uputstva o tome ša se nosi u kojoj prilici i kako se obući za posebne ceremonije. Tito je veoma držao to tog protokola.

garderober2Kazivanje Đorđa Stojanovića je svedočenje čoveka koji je bio u neposrednoj blizini Tita i Jovanke. Njegova soba u hotelima na putovanjima bila je odmah do njihove. On ih je oblačio za sve prilike.

Takva svedočenja, možda marginalna, daju poseban pogled na odnose bračnog para Broz i zato je priča Titovog garderobera autora navela da je zabeleži.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Garderober maršala Tita – 14. maj 2016.”

Ostavite komentar