Mira Adanja-Polak i Vi – 7. maj 2016.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je prof. dr Dragan Simeunović, koji daje informacije o tome koje su zemlje sigurne za predstojeća letovanja. Na osnovu obaveštajnih podataka kojima se raspolaže, važno je čuti upozorenja i procene stručnjaka o siguirnosti zemalja u koje se ide.

Prof. dr Dragan Simeunović

Prof. dr Rajko Hrvačević, internista i nefrolog, ukazuje na važne simptome koji ne smeju biti zanemareni prilikom detaljnih pregleda, jer određeni pokazatelji sprečavanju pojavu insuficijencije bubrega. Često zanemarivanje određenih pregleda dovodi do ozbiljnih oštećenja bubrega.

Prof. dr Rajko Hrvačević, internista i nefrolog
Prof. dr Rajko Hrvačević, internista i nefrolog

Ambasadorka Indije Narinder Čohan govori o pretstojećem skupu koji je posvećen ajurvedi, starom indijskom lečenju koje u prvi plan stavlja posmatranje pacijenta. Ovaj način lečenja dobija sve više pristalice širom sveta i pomaže u tradicionalnoj medicini, dopunjujući je.

Ambasadorka Indije Narinder Čohan
Ambasadorka Indije Narinder Čohan

U studiju je Dragana Radaković, operska pevačica koja je profesor na Muzičkoj akademiji u Beogradu, ali je i renomirani umetnik koji nastupa u operskim kućama širom sveta u kojima svojim sopranom dobija zapažene uloge. Njen nedavni nastup u Sidnejskoj operi u Australiji dovodi je kao gosta u ovaj program. Opera Australije nominovala je Draganu Radaković za nagradu Robert Helpman za najboljeg interpretatora u ovoj sezoni koja ima 700 predstava sa velikim brojem inostranih gostiju.

Dragana Radaković, operska pevačica
Dragana Radaković, operska pevačica

U Londonu postoji jedna nadaleko čuvena radnja koja prodaje hranu i piće iz čitavog sveta. Ime Partridžis proslavilo je Veliku Britaniju širom sveta, a počeli su kao mala porodična radnja za prodaju prehrambenih proizvoda.

Dugo nista niste čuli o Đorđu Vardi, koji se iz Pariza preselio na Sent Bart, gde svojim talentom i umećem zadivljuje nove poklonike svoje umetnosti aranžiranja cveća. Videćete njegovu cvetnu dopisnicu.

Cvetni aranžman Đorđa Varde

Videćete i izložbu koja je u Parizu posvećena Džejmsu Bondu, svoj sedmorici glumaca koji su ga do sada tumačili.

Glumci Džejmsa Bonda
Glumci Džejmsa Bonda

U studiju su fotografije sa puta po Indiji Dejana Milankovića, putnika i fotografa.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar