High blue – visoko plavo – 13. avgust 2023.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:45

Emisija donosi priču o Jelici Matić, mladoj ženi koja je postala pilot u Americi.

Majka Jelice Matić napisala je pismo Miri Adanji-Polak, kako bi uverila svoje meštane u Ledincima, malom mestu gde njena porodica živi, da njena kćerka Jelica jeste pilot na Havajima u Americi.

Priča o njoj je neverovatna i svojevremeno je imala veliki publicitet u medijima Amerike. Na prvim snimcima videla se vedra i lepa devojka, koja svoj posao pilota-instruktora radi s puno ljubavi.

Jelica Matić

Nakon izvesnog vremena, saznajemo da je Jelica Matić doživela avionsku nesreću, u kojoj su oba putnika preživela samo zahvaljujući njenoj hrabrosti. Sletela je malim turističkim avionom na nepristupačan deo Havaja, pokriven lavom, i uspela da dopuzi do mesta gde je mobilni telefon imao signal i potraži pomoć.

Jelica Matić dok pilotira

Američka televizija je iz dana u dan izveštavala o hrabrom gestu Jelice Matić, koja je, i sama ozbiljno povređena, s teškim opekotinama, spasla svoje putnike.

Prenesena je u bolnicu zajedno sa putnicima, koji su inače bili turisti na Havajima.

Jelica Matić, Havaji, 2008.

U bolnici se oporavila i tako oporavljena i zalečena došla u roditeljski dom u Ledince, gde je autor emisije prvi put i lično sreće.

Jelica Matić i Mira Adanja-Polak

Tada Jelica Matić prvi i jedini put govori o nesreći o kojoj su američki mediji izveštavali odajući joj priznanje za požrtvovanost i hrabrost pri spasavanju putnika i izbegavanju veće tragedije.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “High blue – visoko plavo – 13. avgust 2023.”

Ostavite komentar