Svedok slave – Brajan Rašić – 6. avgust 2023.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 16:25

Brajan Rašić je fotograf koga sam sretala po svetu i koji je svojom kamerom zabeležio najznačajnije portrete velikih muzičara kao i istoriju rokenrola.

Svetsku slavu donele su mu ekskluzivne fotografije Rolingstonsa. Nekada Branislav sada Brajan putovao je sa Rolingstonsima, obišao svet na njihovim turnejama i zabeležio pravu ekskluzivu njihovog nomadskog života.

Fotografije Brajana Rašića gde prati Dejvida Bouvija, Igi Popa, Eni Lenoks, Erika Kleptona, Ejmi Vajnhaus, Pavarotija i dr. zaštićene su autorskim pravima i velike agencije vode računa gde god se one pojave.

U ovom razgovoru Brajan Rašić mi priča zanimljive anegdote sa snimanja i kako on danas vidi svoju profesiju.

Obišao je svet, živeo je u Londonu i Njujorku, a sada po malo i u Beogradu, gde je u svoj novi dom doneo kolekciju ploča koja sadrži prave raritete onih muzičara koje je fotografisao i svega onoga što voli da sluša kada se odmara između putovanja. Od sada će na putovanja kretati iz Beograda.

Fotografije Brajana Rašića su prava istorija i beleške jednog vremena koje se više neće vratiti, niti ponoviti.

Ovo je naš drugi susret, a prvi je bio u Londonu kada sam ga upoznala pre više godina. Posebno mi je drago da ću Brajana Rašića sada češće sretati u Beogradu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Svedok slave – Brajan Rašić – 6. avgust 2023.”

  1. Pratila sam Vas mnogo godina ranije, uvek ste bili ekskluzivni i zanimljivi, mnogo toga sam saznala od vas. Sada se radujem da imam Vašu aplikaciju na telefonu. Pozdrav od Desanke

    Odgovori

Ostavite komentar