Kako nas prisluškuju – 10. septembar 2017.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 16.00

Časlav Maksić je master nauka, i to onih koji svojim znanjem dopiru do najtananijih skrivenih veština koje su danas na ceni.

Radeći kao rukovodilac Grupe za informacionu bezbednost i interoperabilnost organa državne uprave, Časlac Maksić je i sudski veštak za informatičku forenziku.

Uložila sam dosta truda da zadobijem njegovo poverenje, kao i da razgovor pred kamerama oslobodim svih malih tajni koje izgovara kako ne bi dao mogućnost ikome da uđe u sve detalje razotkrivanja onih koji prisluškuju neovlašćeno u ime bilo koga.

Obuka Časlava Maksića je posebna jer za ono što radi polaže računa samo svojoj savesti i sudu ako ga taj sud konsultuje kao veštaka i ako ga razume.

Njegovi problemi nisu u znanju i veštinama posla kojim se bavi nego u neprepoznavanju i nesvesnosti onih koji hoće da koriste njegove podatke, a nisu savladali znanja i maksimalno poverenje u stručnost veštaka.

Časlav Maksić odgovara isključivo svojoj savesti, a sve što vidi i ćuje – proveri odmah, a nakon rešenja i predaje dobijenog zadatka zaboravi.

Sektor kojim se bavi napreduje iz dana u dan i zato svoje vreme provodi sa svojim učiteljem sa kojim vozi bicikl i razmenjuje sve zavrzlame i nepoznanice svog neobičnog posla.

Emisija je snimljena na lokaciji koju je Časlav Maksić sam izabrao, jer tamo gde radi, TV kamera, kao ni novinari – nemaju pristup.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Kako nas prisluškuju – 10. septembar 2017.”

  1. Do sada sam jedino sebi verovao a posle ove emisije ni sam sebi vise ne verujem predpostavljam da je ovu emisiju gledalo olo 5 % stanovnika srbije i zato bi molio da se ova emisija reprizira u naj udarnijem terminu svako vece bar mesec dana i to sa dobrom najavom iste svaka cast za miru i njenog sagovornika gospodina maksica sto smogli snage i hrabtosi da sve ovo iznesu u javnost

    Odgovori

Ostavite komentar