Mira Adanja-Polak i Vi – 27. jun 2009.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Upoznaćemo gledalište sa najbližim prijateljima Olje Ivanjicki. Prikazaćemo vam atelje na Kosančićevom vencu u kome su nastale njene slike koje krase domove mnogih kolekcionara širom sveta. Videćete atelje onakav kakav je slikarka ostavila jednog ponedeljka, pred odlazak u bolnicu. Kako su njeni najbliži doživeli njen odlazak na operaciju srca i šta im je pred odlazak u bolnicu rekla? U studiju će biti slike koje su odabrali najbliži prijatelji Olje Ivanjicki.

Gost emisije je Predrag Nenezić, ministar za turizam Crne Gore. Govori o preduzetim merama za turiste koji dolaze na more. Šta mogu da očekuju ove godine? Da li će cene ostati iste ili će ih povećavati? Koliko turista očekuju iz Srbije? Koga doživljavaju kao konkurenciju?

Gost programa je dr medicinskih nauka Jasminka Nedeljković, mikrobiolog sa Torlaka, koja ustanovljava tipove virusa. Član je nacionalne laboratorije za grip i govori nam o tome da li je virus meksičkog gripa oslabio i čemu da se nadamo.

Sahranjena Olja Ivanjicki.

Umro Majkl Džekson, s kojim je stilistkinja Ruška Bergman nedavno radila kolekciju za italijanski "Vog".

Prodaja virtuelnih likova i virtuelnih poseda.

U studiju je i slika Majkla Džeksona koju je naslikala Olja Ivanjicki.

Tamara Marković, operska pevačica, gost je u studiju uoči predstave "Moć sudbine" u Narodnom pozorištu u kojoj prvi put nastupa u jednoj od ključnih uloga.

U Londonu je vrlo posećena izložba novootkrivenih ljubavnih pisama između zaljubljenog Henrija Osmog i Ane Bolen, kojoj je kasnije odrubio glavu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar