Karta u jednom pravcu – 13. jun 2012.

Serija "Ekskluzivno", sreda, 15:50, drugi program RTS-a

Dejan Grubanov je iz Sanada, malog vojvođanskog sela kod Čoke u severnom Banatu, otišao u Dominikansku Republiku. Imao je tada 27 godina. Zacrtao je sebi da uspe u životu i smislio da to može da realizuje upravo u Dominikani.

Koliko se Sanad razlikuje od zemlje u kojoj je uspeo kao jedan od vodećih menadžera u velikom lancu "Iberostar" hotela? Kako se Dejan oseća kada dođe kući i kada čitavo selo zna da je došao da vidi majku i oca.

Selo Sanad zna gde je Dominikanska Republika i kako se tamo živi, jer kada Dejan napiše pismo i kada ga poštar donese, čitavo selo ga čita zajedno sa majkom Milom.Dejanov dolazak kući, samo u posetu, bio je razlog da Mira Adanja-Polak ode u Sanad, upozna Dejanovu porodicu, lično čuje kako je u Dominikani i sazna zašto je Dejan u ovu zemlju odveo i mlađeg brata.

Nakon emitovane emisije, Dejan je bio zasut mejlovima. Svi su se raspitivali o tome kako živi, da li i za njih ima posla u Dominikani. Bio je iznenađen takvim interesovanjem, pa nam je poslao i video-zapis koji je usledio nakon svih tih kontakata sa ljudima koji mu pišu

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar