Život posvećen kraljici – 2. jun 2012.

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:00, Prvi program RTS-a

Hugo Vikers je čovek koji život britanske kraljice Elizabete Druge i njene porodice prati do najsitnijih detalja. Bio je fasciniran njome još kao dete kada ga je majka povela da prisustvuje jednoj ceremoniji. Od tada se njegov život okrenuo praćenju svega značajnog u kraljevskoj porodici.

Kada sam ga srela, Hugo Vikers je već pripremao dijamantski jubilej kraljice Elizabete koji se proslavlja ovih dana u Londonu. Tu veliku proslavu, 60 godina njenog dolaska na presto, prati veliki broj ljudi širom sveta.

Hugo Vikers je neverovatan poznavalac istorije Velike Britanije i pisac velikog broja knjiga od istorijskog značaja, ulazeći u samu bit događaja. Blizak je prijatelj velikog broja krunisanih glava Evrope. Ovaj čovek sa neverovatnom skromnošću priča o sebi, svojoj misiji i svemu što radi.

Miru Adanju-Polak prima u svom domu u Londonu i pokazuje joj neke primerke svoje značajne dugo godina brižljivo sakupljane dokumentacije. Posvećen je svom poslu i obavlja ga sa neverovatnom odanošću. Njegov autoritet i stručnost cenjeni su u Velikoj Britaniji i van nje. Tumač je često osetljivih pitanja o kraljevskoj porodici i uživa poštovanje njenih članova.

Ovaj ekskluzivni intervju sa Hugom Vikersom pokazuje koliko posvećenost i misija pojedinca mogu doprineti interesima jedne nacije koja osvedočeno čuva svaki deo svoje istorije i tradicije.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar