Karta u jednom pravcu – 9. februar 2011.

Serija "Ekskluzivno", sreda, 15:15, prvi program RTS-a

Dejan Grubanov je iz Sanada, malog vojvođanskog sela kod Čoke u severnom Banatu, otišao u Dominikansku Republiku. Imao je tada 27 godina. Zacrtao je sebi da uspe u životu i smislio da to može da realizuje upravo u Dominikani.

Koliko se Sanad razlikuje od zemlje u kojoj je uspeo kao jedan od vodećih menadžera u velikom lancu "Iberostar" hotela? Kako se Dejan oseća kada dođe kući i kada čitavo selo zna da je došao da vidi majku i oca.

Selo Sanad zna gde je Dominikanska Republika i kako se tamo živi, jer kada Dejan napiše pismo i kada ga poštar donese, čitavo selo ga čita zajedno sa majkom Milom.

Dejanov dolazak kući, samo u posetu, bio je razlog da Mira Adanja-Polak ode u Sanad, upozna Dejanovu porodicu, lično čuje kako je u Dominikani i sazna zašto je Dejan u ovu zemlju odveo i mlađeg brata.

Nakon emitovane emisije, Dejan je bio zasut mejlovima. Svi su se raspitivali o tome kako živi, da li i za njih ima posla u Dominikani. Bio je iznenađen takvim interesovanjem, pa nam je poslao i video-zapis koji je usledio nakon svih tih kontakata sa ljudima koji mu pišu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

3 komentara na “Karta u jednom pravcu – 9. februar 2011.”

 1. Draga Miro, uvek sam se oduševljavala Vašim emisijama, uvek ih gledam kada imam vremena pošto imam naše programe. Preko Vaših emisija naučim tako puno. Vama lično želim još puno godina ovakvog rada i zdravlja i svu sreću ovog sveta. Puno pozdrava od Mirjane Ljubić iz Kragujevca, a koja živi i radi u Bernu.

  Odgovori
 2. Draga Miro,
  Slučajno sam gledala ovu emisiju i veoma mi se sviđa. Otišla sam na Vaš sajt i našla mnogo interesnatnih stvari. Od sada ću redovno gledati sve Vaše emisije, a možda bude prilike za neku temu na relaciji Toronto-Srbija. Želim Vam puno uspjeha u daljem radu.

  Odgovori
 3. Želim da čestitam gospodinu iz reportaže na uspehu i zaželim još više uspeha u njegovom radu. I Vama, gospođo Miro, čestitke. Uvek me iznenadite Vašom emisijom.

  Odgovori

Ostavite komentar