Mira Adanja-Polak i Vi – 12. februar 2011.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Da li se pacijent sa duševnim patnjama i problemima može lečiti samo lekovima? Koliko psihijatar danas ima vremena da sa pacijentom razgovara? Kako pomoći pacijentu? Da li je psohoanaliza luksuz? Gost emisije je prim. dr Vojislav Ćurčić, psihijatar, upravnik Klinike za psihijatriju u bolnici "Dragiša Mišović".

Đorđe Varda, dizajner cveća iz pariskog "Rica", dekorisao je cvećem svadbu veka u Indiji. Za čitavu svadbu utrošio je cveća koliko "Ric" koristi tokom čitave godine. Poslao je slike da vidimo kako je to izgledalo.

Nakon emitovanja emisije iz serijala "Ekskluzivno" – "Nikada nije kasno za Kilimandžaro", o desetak žena starijih od 55 godina iz Kopenhagena – javila se Ana Kevenski iz Novog Sada koja se popela na Kilimandžaro. Ima 65 godina i gost je u studiju.

U emisiji dodeljujemo trubu.

Gost u studiju je mlada balerina Aleksandra Bibić, koja u seriji "Miris kiše na Balkanu" tumači lik Riki Salom, balerine Narodnog pozorišta. O Riki Salom saznaje još po nešto iz priče Gordane Kuić, pisca romana koji govori o porodici Salom.

Danas retko ko ima vremena za kuvana jela i zato se jedan mlad čovek odlučio da na Zvezdari kuva kao kod kuće za sve zaposlene koji vole da jedu kašikom.

Videćete kako je bilo na Sajmu donjeg veša u Parizu.

Naša delegacija posetila je ovih dana američki nosač aviona Enterprajs, koji se nalazio u vodama Mediterana. To me je podsetilo na trodnevnu posetu 1983. godine najvećem nosaču aviona na nuklearni pogon Nimic, gde sam snimila reportažu koja je imala velikog odjeka kod nas i u svetu. Deo tog video zapisa videćete u emisiji.

Vuk Simović iz Kragujevca dobio trubu.

U studiju su slike iz kolekcije muzeja Cepter. Gost je direktor muzeja Ivana Ćelić.

Šitaki pečurke iz Šida.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

7 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 12. februar 2011.”

 1. Bio bih Vam zahvalan ako biste mi poslali adresu restorana mladog kuvara sa Zvezdare. S poštovanjem.

  Odgovori
 2. Zamolila bih Vas za adresu restorana mladog kuvara. Unapred se zahvaljujem.
  S poštovanjem.

  Odgovori
 3. Želim prvo da Vas pohvalim i da kažem da pravite sjajne intervjue! Emisije su Vam vrlo zanimljivog, edukativnog i humanitarnog karaktera. A moram priznati, kao žena, da sjajno izgledate. Danas sam bila sprečena da pogledam Vašu emisiju, ali ju je mama gledala i zamolila me da Vas pitam za adresu ili kontakt gospodina koji je pričao o pečurkama koje leče. Hvala Vam unapred. Nadam se da ćemo još dugo pratiti Vaše emisije. Pozdrav.

  Odgovori
 4. Rado gledamo svaku Vašu emisiju. Da li biste bili ljubazni da nam kažete preciznije gde se nalazi kuća mladog kuvara? Unapred zahvalni.

  Odgovori

Ostavite komentar