Nikada nije kasno za Kilimandžaro – 29. januar 2011.

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:10, prvi program RTS-a

Slučajan boravak u Kopenhagenu kod dr Olge Haksold, koja je samo zbog uganuća noge odustala da se pridruži svojim prijateljicama u penjanju na Kilimandžaro – dao mi je ideju da te žene upoznam.

Susret sa njima u kući dr Olge Hakshold uverio me je da stvarno nikada nije kasno za neke poduhvate u životu.

Žene koje sam srela imaju iznad 55 godina, kada žene obično sumiraju svoj dotadašnji životni učinak i ređe donose odluku da se pridruže nekoj ekspediciji.

Učesnice puta na Kilimandžaro sve imaju različita zanimanja: one su profesori, lekari, medicinske sestre, advokati, domaćice, administratori, i imaju svoje porodice. Bilo je zanimljivo čuti šta su im u porodicama rekli kada su donele odluku da krenu na takav put.

Kada su se vratile, mediji su to zabeležili. Govorile su da taj poduhvat nije bio nimalo lak i da sada o nekim stvarima drugačije razmišljaju. Ipak, put teško da bi ponovile jer su napori bili veliki.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

3 komentara na “Nikada nije kasno za Kilimandžaro – 29. januar 2011.”

  1. Poštovana gospođo Miro, predivna reportaža o baš hrabrim i odvažnim ženama u najboljim godinama, koje su to i dokazale na najlepši način. Jedino što nedostaje – niste nigde na Vašem sajtu naveli imena svih ovih divnih dama. Mislim da zaslužuju da im se imena objave, uz neke fotografije, ukoliko ih imate. Pozdrav.

    Odgovori
  2. Ove žene su me oduševile!!! Toliko pozitivne energije… Uspele su da je prenesu i na mene!!!

    Odgovori

Ostavite komentar