Nikada nije kasno za Kilimandžaro – 29. januar 2011.

 26.01.2011
Autor: Mira Adanja-Polak

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:10, prvi program RTS-a

Slučajan boravak u Kopenhagenu kod dr Olge Haksold, koja je samo zbog uganuća noge odustala da se pridruži svojim prijateljicama u penjanju na Kilimandžaro – dao mi je ideju da te žene upoznam.

Susret sa njima u kući dr Olge Hakshold uverio me je da stvarno nikada nije kasno za neke poduhvate u životu.

Žene koje sam srela imaju iznad 55 godina, kada žene obično sumiraju svoj dotadašnji životni učinak i ređe donose odluku da se pridruže nekoj ekspediciji.

Učesnice puta na Kilimandžaro sve imaju različita zanimanja: one su profesori, lekari, medicinske sestre, advokati, domaćice, administratori, i imaju svoje porodice. Bilo je zanimljivo čuti šta su im u porodicama rekli kada su donele odluku da krenu na takav put.

Kada su se vratile, mediji su to zabeležili. Govorile su da taj poduhvat nije bio nimalo lak i da sada o nekim stvarima drugačije razmišljaju. Ipak, put teško da bi ponovile jer su napori bili veliki.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

3 komentara

 1. M. Todorović
  |

  Poštovana gospođo Miro, predivna reportaža o baš hrabrim i odvažnim ženama u najboljim godinama, koje su to i dokazale na najlepši način. Jedino što nedostaje – niste nigde na Vašem sajtu naveli imena svih ovih divnih dama. Mislim da zaslužuju da im se imena objave, uz neke fotografije, ukoliko ih imate. Pozdrav.

 2. Mira Adanja-Polak
  |

  Drago mi je, to sam emisijom i želela. Pozdrav.

 3. Biljana Nastasijević
  |

  Ove žene su me oduševile!!! Toliko pozitivne energije… Uspele su da je prenesu i na mene!!!

Ostavite komentar

Error! This email is not valid.