Katar – jasan pogled u budućnost – 21. novembar 2021.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 17:25

Plasirali smo se na Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru 2022. Već se utrkuju ko će otići da prati utakmice u tamo.

Bila sam u Kataru i ovo je samo deo onoga što sam videla i osetila. Nije samo luksuz koji pleni one koji u tom bogatstvu vide život. Tu je i pustinja koja dodiruje more. To daje savršenu sliku pustinje u kojoj nailazite na cvet. I tu sam sliku ponela iz Katara.

Ono što vas zabljesne je neverovatna organizacija da se realizuje započeto i da ta gradnja na pesku usred pustinje napreduje iz dana u dan. Jedan inženjer govori o tome kako je upravo završen jedan grad na severu od Dohe.

Ako ostanete na tom sjaju, blještavom svetlu i luksuzu, bićete uskraćeni za dublja saznanja o ljudima od kojih možete mnogo toga da naučite.

Deo Dohe koji se zove Katara preslikan je grad iz nekog Njujorka, Londona, Pariza, Tokija, Hong Konga.

Ovde svetski arhitekti nisu žalili para: sve je kvalitetno urađeno i na vreme, jer se čeka i veliki fudbalski događaj 2022. Za to žive, da se pokažu…

Bila sam u Kataru i za državni praznik, videla paradu, videla vatromet i radost ljudi koji slave svoju nezavisnost.

Srela sam ljude koji su tu došli da zarade i nađu ono što nisu mogli u svojim sredinama. O tome govori mlada žena koja je u Katar došla iz Kanade, da bi ostvarila svoje profesionalne i životne snove. Oni hvale zemlju u koju su došli.

Srećem grupu dečaka. Oni su dobili na poklon sokola koji je u Kataru kućni ljubimac. O Kataru saznajem mnogo više od onoga što sam čitala i čula.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar