Ko je nasledio lične stvari Jovanke Broz – 3. decembar 2023.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:35

Toliko toga je rečeno, napisano i snimljeno o Jovanki Broz, a večita intriga je ko je nasledio lične stvari Jovanke Broz, supruge Josipa Broza Tita.

Na kraju čitavog procesa oko nasleđa i svih administrativnih zavrzlama, lične stvari Jovanke Broz pripale su porodici Aleksić – tačnije sinu Jovankine sestre, koji je oženjen Svetlanom Zorinom Aleksić. Ona je preuzela brigu o zaostavštini kao zastupnik fondacije „Jovanka Broz”.

Torbice Jovanke Broz

Nije sve išlo lako, jer sve to što je dugo bilo u skladištu Etnografskog muzeja trebalo je negde smestiti, zaštititi i sačuvati.

Torbica Jovanke Broz

Napravljeno je nekoliko izložbi, koje su imale veliki broj posetilaca i gde je pokazano da ljude interesuje sve ono što je vezano za život Jovanke Broz, koji je dugo bio van javnosti.

Escajg Jovanke Broz

Bila sam u domu Svetlane Zorine Aleksić, gde mi je pokazala i neke poklone koje je dobila Jovanka Broz, a koje nisam do sada videla. Pokloni će u okviru fondacije biti ponuđeni na aukciji, a sakupljena sredstva će dobiti najugroženiji.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Ko je nasledio lične stvari Jovanke Broz – 3. decembar 2023.”

  1. Vrlo je lepo saznati nesto sto je dugo godina bilo skrivano od javnosti, ili bolje receno nedostupno siroj masi a sto se odnosi na zivot bivse prve dame nase Jugoslavije.

    Odgovori

Ostavite komentar