Kraljev testament Mici Lou – 28. avgust 2004.

Serija „Ekskluzivno“, subota, 17:20, Prvi program RTS-a

Kroz priču o Micu Lou, prvi put se upoznajemo sa pojedinim delovima naše istorije i detaljima o smrti kralja Petra II Karađorđevića u Americi. Kneginja Eva Marija Karađorđević našoj javnosti poznatija je kao Mici Lou, jer je pre udaje za kraljevog rođenog brata Andreju bila udata za kineskog lekara Loua.

Ova žena bila je bliska prijateljica kralja Petra Karađorđevića; kralj je i umro na njenim rukama. Svedok je mnogih događanja oko kralja u izgnastvu i u posedu je značajnih dokumenata koji istoriju naše zemlje prikazuju na drugačiji način. Kneginja Eva Marija Karađorđević poseduje i testament kralja Petra II koji je našoj javnosti prvi put pročitan u celini.

Kneginja je primila Miru Adanju-Polak u svom domu u Palm Springsu i prvi put je prihvatila da govori, mada pod posebnim uslovima, ne želeći da joj se vidi lice…

Razgovor koji je vođen u Palm Springsu u Kaliforniji pruža nove podatke o tome šta se sve događalo unutar porodice Karađorđević, a što se i danas odražava na međusobne odnose njenih članova.

Više o emisijama iz serije „Ekskluzivno“ koje će se emitovati u toku leta 2004.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar