Ksenija Antić – 31. oktobar 2015.

Serija „Ekskluzivno“, subota, 14:00, Prvi program RTS-a

Ovo je ispovest Ksenije Antić. Kada je emisija snimana pre dvadeset godina, ova mlada žena, tada majka dvoje dece, odlučila je da govori iskreno o svojoj bolesti jer se možda nadala da će se sa njom izboriti. Imala je rak dojke, koja joj je hirurškom intervencijom odstranjena. Iza sebe je, zbog širenja bolesti, već imala nekoliko teških operacija.

Ksenija Antic 3

Ksenija Antić je tada primila Miru Adanju-Polak u stanu svoje prijateljice, van svoga doma, i govorila o svojim osećanjima, razmišljanjima i o svemu što ju je snašlo. Osećala se usamljeno, govorila je o strahu uoči operacije, o osećanjima kada ide na zračenja i hemioterapiju. Kazivala je iskreno o porodici i o tome kako se i sama promenila, kako se razvela.

Njeno svedočenje je značajno i retko, jer je bez patetike i bez ijedne suvišne rečenice. Žene se u ovoj bolesti retko okreću sebi i retko sebe stavljaju u prvi plan kada imaju porodicu.

Ksenija Antic 4

Ispovest Ksenije Antić snimljena je pred njenu smrt. Da li je ona tada to znala, pa je zato pristala da govori – nikada neću saznati. Emisija je samo jednom prikazana dok je Ksenija bila živa, a sada je ponovo emitujemo kako bismo upozorili žene na važnost odlaska na redovne kontrole. Danas je rak izlečiva bolest kada se otkrije na vreme, podseća Mira Adanja-Polak.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar