Mira Adanja-Polak i Vi – 7. novembar 2015.

Subota, 14:09, Prvi program RTS-a, uživo

Bila sam u poseti Klinici za kardiovaskularne bolesti na Dedinju. Profesor dr Đorđe Radak, načelnik klinike, požalio se da se pacijenti sa arteriosklerozom javljaju prekasno i upozorio na ovu činjenicu. Sva upozorenja lekara izrečena nakon intervencije operisanom pacijentu – pacijent kao da ne shvata ozbiljno i retko menja svoj način života.

Vraćanje oduzete imovine još uvek traje. Koji su prioriteti i otpori koji se javljaju u proceduri vraćanja? Da li su strani državljani koji imaju posede u Srbiji u boljem položaju? Koje posede država ne mora da vrati? Gost u studiju je Strahinja Sekulić, direktor Agencije za restituciju.

strahinja-sekulicjpg

Jugoslovenskom dramskom pozorištu pripala je čast da u Šangaju otvori Prvi međunarodni festival komedije. Kada su Kinezi videli „Uobraženog bolesnika“ u Pekingu, odmah su čitav ansambl pozvali u goste. Pored glumaca Dragana Mićanovica, Seke Sablic, Gorana Šušljika, na put je krenuo i reditelj Jagoš Marković. Uspeh je bio veliki, a kako su doživeli ovaj grad – videćete u reportaži.

Mira Adanja Polak i Dragan Micanovic

Sanja Kerkez, prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu – gost je u studiju. Sanja Kerkez otvorila je opersku sezonu u Hrvatskom narodnom kazalištu, pevajući glavnu ulogu Violete Valeri u „Travijati“. Bila je to premijera gde je Sanja Kerkez imala i svoj prvi nastup u Zagrebu sa kog se vratila sa savršenim kritikama za svoj glas i nastup.

pozoriste

Sećate se priče o tri mala mečeta, kada su krivolovci ubili njihovu majku. Tada su mečići imali 6 nedelja, a krivolovci su pokušali da ih prodaju preko oglasa. Zajedničkom akcijom Ministarstva poljoprivrede i životne sredine, Biološkog fakulteta i Prirodnjačkog muzeja – mečići su spaseni i bili čuvani u Zoološkom vrtu na Paliću, a posle u rehabilitacionom centru za mrke medvede u Rumuniji, gde su ih učili kako da žive u prirodi. Ovih dana ispratili smo puštanje jednog mečeta nazad u prirodu u šumama kod Tutina.

mece

Medved

U pariskom muzeju Branli je izložba „Tetoviranje i tetovirani“, koju je prošle godine posetilo 125.000 posetilaca. Videćete umetnička dela tetovaže na silikonskim telima.

tetovazA

U studiju su slike Ljiljane Drezge posle velike izložbe koju je imala u Beogradu.

ljiljana drezga

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar