Mira Adanja Polak i Vi – 28. jun 2014.

Subota, 13:45, Prvi program RTS-a, uživo iz studija 10

Šta treba raditi sa akcijama? Mnogi ljudi i ne znaju koliko one vrede i šta treba sa njima da rade. Imati akcije raznih firmi je novina za naše ljude i oni treba da znaju šta poseduju. Razgovaram sa Draganom Stojevim, koji se bavi finansijama i stručno prati ovaj sektor na RTS-u.

Čuvena grupa „Ferero“ sa predsednikom Frančeskom Paolom Fulćijem na čelu – prezentovala je svoju ideju o kupovini poljoprivrednih preduzeća u Bačkoj, kako bi razvila mrežu privatnih proizvođača koji bi gajili lešnik, elementarni sastojak svih Ferero proizvoda. Ovaj porodični koncern, u vlasnistvu samo jedne porodice, potpisao je memorandum sa Vladom Srbije. Razgovarala sam sa Frančeskom Fulćijem, ambasadorom Italije Đuzepeom Mancom i Vilijemom Fulćijem, zaduženim za projekat u Srbiji.

Uroš Pavlović, učenik Osnovne škole „Hajduk Veljko“, izdvojio se svojim radom o Branislavu Nušiću,  pokazavši posebnu kreativnost, i za to dobio nagradu u svojoj školi i priznanje Biblioteke grada Zaječara.

Katarina Dafna, talentovana mlada pijanistkinja iz Subotice, primljena je u Srednju muzičku školu za talente „Isidor Bajić“ u Novom Sadu. Posle mnogobrojnih nastupa i 15 takmičenja u zemlji i inostrantsvu u poslednje četiri godine, kaže da joj je prijemni ispit bio najzahtevniji.

Nada Ahuđa poklanja svoj klavir na kome je svirala dok je bila mala. Ističe da je to klavir za početnika, a klavir-štimer Branko Parmaković podučava nas kako da sačuvamo stari klavir od propadanja.

U Zaječaru je ovih dana bio skup prijatelja Dejana Prendića, vajara koji je tragično nastradao pre dve godine. Ovaj umetnik je bio gost u studiju ovog programa i svojim optimističkim skulpturama plenio gledalište. Podsećamo vas na njegov rad.

Mirjana Marić, modni kreator, obeležila je po mnogo čemu modnu scenu kod nas. Ovih dana, njena izložba u Etnografskom muzeju podseća nas na to.

Knjiga „Sto godina od početka Prvog svetskog rata“ izašla je iz štampe kao zajednički projekat Instituta za uporedno pravo, Zavoda za udžbenike i Intermeksa, jednog od najvećih izdavača pravne literature.

Kako će ubuduće izgledati deo oko Železničke stanice u Beogradu i Karađorđeva ulica, koja je nekada davno bila ponos Beograda?

Sto godina Beogradskog hipodroma.

Mečići koji su ostali bez majke, koju su ubili lovci, i koji ne mogu o sebi da vode računa – snimljeni su u Zoološkom vrtu na Paliću pred odlazak u Rumuniju, gde će ih osposobiti sa život i potom vratiti u Srbiju. Radi se o vrsti medveda koja je pred istrebljenjem u Evropi.

U studiju su slike Milice Selaški, čija je izložba u toku u galeriji „Nju moment“.
https://www.youtube.com/watch?v=4nE-e4Y3vOo
https://www.youtube.com/watch?v=LlgLpWdddF0

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar