Ljubičasta „vanda“ u Beogradu – 9. januar 2010.

 31.12.2009
Autor: Mira Adanja-Polak

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Đorđe Varda, koga su gledaoci imali priliku da upoznaju kao najboljeg dizajnera cvetnih aranžmana u Evropi, ponovio je uspeh i proglašen je u Parizu po drugi put za najkreativnijeg i najmaštovitijeg umetnika u Evropi kada je cveće u pitanju.

To je bio i razlog da ga posetim u pariskom "Ricu", gde sam ga i prvi put srela, i pogledam novogodišnje aranžmane koji su mu doneli svetsku slavu.

Njegov novi prostor u Parizu privlači pažnju Parižana, a od nedavno isti takav atelje nikao je i u Beogradu, gde Varda sa svojim pariskim saradnicima pravi najmaštovitije cvetne skulpture.

Želja Đorđa Varde je da svoje umeće pokaže i Beograđanima cvetnim aranžmanima koji se retko viđaju i cvećem koje po njegovom izboru dolazi iz Holandije svakog četvrtaka.

Neobična orhideja ljubičaste boje po imenu vanda omiljeni je cvet Đorđa Varde i prvi put se može videti u Beogardu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

4 komentara

 1. Ivana Gligorijević
  |

  G. Varda, ono što vi radite je umetnost, ništa manja od vrhunskog slikarstva, vajarstva ili kakve druge vrste umetnosti. Želim Vam svu sreću. Gđo Miro, divim se Vašem zlatnom umu i blistavim idejama. Gledanje Vaših emisija je svojevrstan užitak. Hvala Vam.

 2. Sonja Dabović
  |

  Gospodine Varda, sve čestitke za postignuti uspeh u Parizu. Lepo je videti nekog ko je uspeo da spoji zadovoljstvo i posao. Cvećara je divna i sa ukusom opremljena. Kao veliki ljubitelj cveća i cvetnih aranžmana, nadam se da će Vam posao biti uspešan bar približno kao u Parizu. Gospođo Miro, radujem se novim i zanimljivim pričama.

 3. Beatris Vukmanov
  |

  Bilo je predivno gledati ovu emisiju. Gospodinu Vardi želim da otvori u svakom gradu po jednu ovakvu eskluzivnu cvećaru kako bi mnogi ljudi mogli uživati u predivnim cvetnim aranžmanima i ambijentu. A Vama želim da imate što više ovakvih priloga u narednim emisijama. Puno pozdrava i sve najbolje u Novoj godini.

 4. Jadranka Kristof
  |

  Ambijent predivan, cvetni aranžmani božanstveni.

Ostavite komentar

Error! This email is not valid.