Luksuzi Istoka – 9. februar 2009.

Serija "Ekskluzivno", ponedeljak, 13:30, Prvi program RTS-a

Napomena: s obzirom na prenos teniskog meča u redovnom terminu emisije (subota, 14:15), ovonedeljna emisija biće emitovana u ponedeljak, 9. februara, u 13:30, na Prvom programu RTS.

Slučajan susret u Dubaiju s gospodinom Abdulom Razak Jusufom, koji se nalazi na čelu jedne velike multinacionalne kompanije – omogućio mi je da zabeležim razlike u načinu života i mišljenja Zapada i tog nama i dalje teško razumljivog Istoka.

Način mišljenja, uverenja i sve ono što je različito – ne doprinosi uvek razumevanju među ljudima.

Gospodina Jusufa srela sam u restoranu gde je naručivao hranu, uživajući u nargilama. Hrana je stizala, a gospodin Razak Jusuf nije je ni okusio. Uživao je u njoj gledajući je i pušeći.

To me je navelo da preko konobara pošaljem poruku da želim da ga upoznam i s njim porazgovaram o različitosti, o tome kako je živeti s dve žene, nositi dugačku belu haljinu i o tome kako na to gleda Zapad, gde se školovao.

Prihvatio je moju ponudu da ga sretnem sutradan i da mi priča o svemu što me interesuje. Tako je i nastala ova emisija koja daje neke nove poglede na islam, religiju koja je za mnoge još uvek tajna.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar