Mira Adanja-Polak i Vi – 31. januar 2009.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Da li je posao kardiohirurga lak? Da li je operacija baj-pasa jednostavna hirurška intervencija? Da li je posao kardiohirurga objektivno vrednovan? Posetili smo odeljenje prof. dr Miljka Ristića, kardiohirurga u Kliničkom centru. Kamere beleže jednu od operacija, kojih ima po nekoliko tokom dana.

Jelica Matić, pilot iz Amerike, o kojoj je rađena i dokumentarna emisija u seriji "Ekskluzivno" doživela je avionsku nesreću na Havajima. Spasla je svoje putnike i sebe. Oporavljala se dugo od opekotina koje je zadobila da bi nam se javila telefonom i rekla da je dobila unapređenje koje je izdvaja od velikog broja pilota u Americi.

Na Etika festivalu, eminentnom festivalu dizajnera, oglašivača i kreativaca, takmičilo se 5.000 radova. Agencija "Nju moment" i Dragan Sakan, njen osnivač i kreativni direktor, dobili su najveća priznanja.

Gost u studiju je Milan Janković, direktor Privredne komore Beograda, koji nam, nakon susreta sa svojim kolegama u Beču i Briselu, govori o tome kako savetuje privrednike u ovoj krizi. Pitamo ga šta će preneti privrednicima i preduzetnicima kod nas. Šta im se preporučuje kako bi što manje izgubili u ovim ekonomskim previranjima?

Videćete susret sa mladim ljudima kojima je priznato da su pametniji od drugih. Oni su članovi Mense. Koliko im visok koeficijent inteligencije pomaže u svakodnevnom životu? To su Lazar Krstić, Aleksandra Stojanović, Uroš Petrović i dr Ranko Rajković.  

Antonina Tea Sala, mlada pijanistkinja, nakon uspešnih koncerata u Monte Karlu, Milanu i Trstu.

Gost u studiju je Vladimir Urošević, više puta nagrađivan za  dizajn industrijskih proizvoda. Pošlo mu je za rukom da neka i realizuje u našoj zemlji. Videćete njegova najskorija rešenja

Videćete ko je sve bio na balu u Parizu, gde su predstavljeni mladi članovi kraljevskih i aristokratskih kuća. Predstavljena je Indija Oksenberg, ćerka Katarine Oksenberg i unuka princeze Jelisavete Krađorđević.

Podsećamo vas na susret u Beogradu sa nedavno preminulim američkim piscem Džonom Apdajkom, dobitnikom dve Pulicerove nagrade.

Izložba Endija Vorhola u Hejvord galeriji u Londonu.

Koncert "IL DIVO" u beogradskoj Areni 26. marta.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 31. januar 2009.”

  1. Kao i uvek – bili ste divni. Sa Vama se obrazujemo, čujemo. Živim od subote do subote, jer je divno čuti i biti sa tako pametnom osobom. Pozdrav!

    Odgovori

Ostavite komentar