Miris kiše na Balkanu – 24. jul 2022.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:45

Kada se pojavila knjiga „Miris kiše na Balkanu“ pre mnogo godina, a danas već doživela 22 izdanja, napravljen je intervju sa piscem Gordanom Kuić u njenom stanu u Beogradu.

Tada je rekonstruisana čitava istorija jedne porodice. To je učinjeno preko fotografija, dokumenata i sećanja autora, Gordane Kuić, na period sopstvenog detinjstva u kome joj je majka u romanu „Blanka“ pričala o svojoj porodici u Sarajevu.

Porodica Gordane Kuić

Roman „Miris kiše na Balkanu“ je oduvek preko porodičnih odnosa slao prave poruke sa našeg podneblja. Čitava radnja odigrava se u Sarajevu, gde su se preplitale različite religije, a porodica koja je prikazana jasno je ukazala na sva prelamanja tadašnjih, a i današnjih shvatanja različitosti u nas.

Mira Adanja-Polak i Gordana Kuić

Zato se emisija nakon mnogo godina i reprizira, da bi ukazala na put kojim treba ići u rešavanju večitih pitanja Balkana.

Gordana Kuić

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Miris kiše na Balkanu – 24. jul 2022.”

  1. Osamdesetih čitala knjigu a kasnije gledala seriju.-spisateljice Gordane Kuic.Oduševljena sam. Gordana se odužila nama svima i istoriji.Saznali smo više o našim narodima sa Balkana.Veoma potresno i interesantno.Bravo za pisca Kordanu Kuic.

    Odgovori
  2. Prelepa prica „Miris kiše na balkanu“, uvek rado gledam, kao i sve vaše emisije, uzivacu i u nedelju intervju sa Gordanom Kuic!

    Odgovori

Ostavite komentar