Može li mukama doći kraj – dr Ana Gifing – 2. april 2023.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:45

Kada se dr Ana Gifing pojavila sa teorijom da hranom možemo da se rešimo mnogih problema i sugerisala šta da jedemo, a šta ne, mnogi su se rešili svojih tegoba. Pravilnom i zdravom ishranom, uz unošenje određenih namirnica, možemo da utičemo na procese u svom organizmu.

Isto tako, dr Gifing danas zastupa mišljenje da žene ne moraju da se muče u periodu menopauze, iako im se govori da sve što doživljavaju jeste prirodan proces koji treba da otrpe. Ono što jeste tačno je da žene imaju tegobe jer određeni sastojci iz organizma polako nestaju.

dr Ana Gifing na konferenciji

Žene uglavnom teško prolaze kroz period klimakterijuma – menopauze. Naučene da ga treba izdržati, često se muče i ređe obraćaju lekaru koji ih razume. Dr Gifing zastupa mišljenje da se menopauza može staviti pod kontrolu i da ne treba po svaku cenu taj period kod žene zanemarivati i bezuslovno prihvatati taj period života kao mučenje kroz koje svaka žena mora da prođe – jer je to „prirodno“.

dr Ana Gifing na konferenciji

Veliki broj žena, a i muškaraca, taj period vrlo teško podnosi zbog manjka hormona i drugih supstanci koje nedostaju organizmu.

Korisno je čuti šta dr Ana Gifing, član velikog broja stručnih i inostranih asocijacija, misli o „prelaznom periodu“, koji se danas sa lakoćom koriguje.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar