Posebna i različita – Vanja Ejdus – 9. april 2023.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:35

To saosećanje, koje glumica Vanja Ejdus ima sa likovima koje tumači, jeste njeno suštinsko biće i njen veliki talenat.

Mora da je i genetika tu odigrala neku ulogu. Dan danas pamti reči svog oca glumca Predraga Ejdusa, koji joj je govorio da je stalni rad put ka uspehu i da treba da bude strpljiva i marljiva.

Porodica Ejdus

Do sada je za svoj talenat dobila značajne nagrade – još kao vrlo mlada najveću nagradu za glumu Sterijinu nagradu za ulogu „Hasanaginice“, kao i nagrade „Raša Plaović“ i „Zoranov brk“.

Vanja Ejdus – dobitnica nagrade „Raša Plaović“

Kao nosilac repertoara Narodnog pozorišta u Beogradu i tumač glavnih uloga, Vanja Ejdus je prvakinja Narodnog pozorišta. Njenu posebnost ne treba dokazivati, ali tako značajne nagrade daju potvrdu da je Vanja Ejdus posebna, uvek različita i da svoju emociju bez ostatka prenosi u gledalište. Nedavna premijera „Očevi i oci“ potvrdila je njen specifičan i tanani senzibilitet.

Vanja Ejdus na sceni

U njenom domu je srećem prvi put, iako je znam i gledam godinama, a ono što mi govori – tačno odgovara onome kako je gledalište prima.

Vanja Ejdus

Pokušava da pomiri sve ono što jedna mlada žena želi. Da kuća bude kuća u kojoj se živi, da ćerka bude ono što ćerka želi, da dom odiše toplinom i da postiže teško savladiv ritam sa velikom brojem obaveza. Vanja Ejdus živi život u realnosti svog doma i na daskama Narodnog pozorišta.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar