Naš otac – ministar Dvora – 11. april 2012.

Serija "Ekskluzivno", sreda, 15:45, Prvi program RTS-a

Milan Antić bio je ministar Dvora kneza Pavla. Nije otišao iz zemlje uveren da ništa nije skrivio, te da, bez obzira na tadašnji tok događaja, sa svojom porodicom može da ostane u zemlji i dalje živi u njoj.

Život Milana Antića, njegove žene i dveju kćeri dobio je, međutim, potpuno drugačiji tok. Veliki deo života Milan je proveo u zatvoru. Ćerke su ga jedva prepoznale kada je izašao. Kako se sve dogodilo?

Jedan susret u Londonu sa ćerkama Milana Antića, Olgom i Jelisavetom, suočio nas je sa nekim nepoznatim, skrivenim detaljima nacionalne istorije.

Pošto je u rukama imala dnevnik Milana Antića koji je on pisao tokom zatočeništva u Sremskoj Mitrovici do šezdesetih godina prošloga veka, Mira Adanja-Polak na osnovu njegovih beležaka i kazivanja dveju njegovih kćeri, Olge i Jelisavete, rekonstruiše stradanje jedne građanske porodice.

U vreme kada je emisija snimana, pomisao na mogućnost rehabilitacije bila je neostvarljiva. Danas, kada je Milan Antić rehabilitovan, emisiju ponavljamo da bi ljudi spoznali istinu i da ona služi kao nauk i opomena da se takve stvari više ne događaju.

Emisija je snimljena u Londonu i podseća na to da se pojedine nepravde teško mogu ispraviti. 

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar