Šta se krije u privatnom sefu u Švajcarskoj – 14. april 2012.

Serija "Ekskluzivno", subota, 13:37, Prvi program RTS-a

Prisustvujući jednoj izložbi slikara Slobodana Sotirova u Švajcarskoj, Mira Adanja-Polak sasvim slučajno upoznaje jednog kolekcionara koji tvrdi da je u vezi sa ruskom carskom porodicom preko svog poljskog porekla. Pokazujući interesovanje za slikarstvo u svojoj galeriji u Lucernu, ima običaj da izlaže i savremene slikare, ali često tamo izloži i po neko remek-delo koje bi moglo biti izloženo i u najeminentnijim svetskim muzejima.

Na takvoj jednoj izložbi, Mira Adanja-Polak upoznaje kolekcionara Hermana Aleksandera Belejera, koji je odvodi u svoj privatni sef, gde se Mira Adanja-Polak susreće sa neverovatnim umetničkim predmetima.

Tu smo videli prvi portret Jovanke Orleanke, Rubensove slike i crteže, nakit Asteka. Odlaskom u dom Belejera, kamera beleži i njegovu priču. Potiče iz stare ruske aristokratske porodice, a danas je poslovni čovek koji ulaže u umetnost.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Šta se krije u privatnom sefu u Švajcarskoj – 14. april 2012.”

  1. Veliki pozdrav, gđo Polak. Prateći redovno Vaše emisije, ne mogu a da ne izrazim divljenje na račun Vašeg opusa, koji nije sve bolji, nego permanentno dobar, i mogao bi da služi kao primer kako se obavlja novinarski posao, a posebno kako dolazite do ideja sa kime raditi intervju. Elem, prateći na TV-u Vašu emisiju „Ekskluzivno“ od 14. 4. t. g. iz Švajcarske, kada ste bili gost g-dina Hermana Belejera, došao sam na pomisao da biste mogli da mi pomognete, i to u vidu informacije. Naime, posedujem određeni komad antikviteta, legat od mog dede, a kako vidim, g-din Belejer je vrhunski kolekcionar i poznavalac „materije“ i zato bi mi dobro došao, da ne kažem, bio potreban, e-mail ili Skype, eventualno, ime ili naziv njegove firme za nekretnine, ili šta drugo, ukoliko posedujete iste, dotičnog gospodina, pošto bih želeo da stupim u kontakt sa njim. Unapred zahvalan, Vaš verni gledalac.

    Odgovori

Ostavite komentar