Mira Adanja-Polak i Vi – 22. januar 2011.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Kako je izgledalo novinarstvo nekada, a kako izgleda sada. Šta je "beogradski bermudski trougao"? Ko je sedeo u kafanama koje se nalaze u tom trouglu? Sećanja Višnje Marjanović, novinara "Ilustrovane Politike" i "Vive", čiji članci i dan-danas razgaljuju čitaoce. A kako danas izgleda najsavremenija tehnološki usavršena "sve na jednom mestu" redakcija "Blica"?

U studiju su Gudači Sv. Đorđa – proslavljeni, uvek odlični, sa velikim brojem nastupa, u svetu zapaženi zbog svog muziciranja.

Pozorište "Boško Buha" postavlja ponovo predstavu "Vasilisa Prekrasna", koja je do sada izvođena više od 240 puta. Ovoga puta izvodi se najhumanijim povodom – da pomogne lečenje devojčice Vasilise Milekić, koja je zadobila opekotine trećeg stepena. Svi koji dođu na premijeru ove predstave u subotu, kupovinom karte učestvuju u izlečenju devojčice. Upoznaćete Vasilisu, koja je sa svojom majkom gledala generalnu probu predstave i družila se sa glumcima.

Gost programa je prof. dr Đuro Koruga, rukovodilac studija bioinženjeringa na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Usavršavao se na Medicinskom fakultetu u Arizoni, gde je predavač na njihovom univerzitetu. Učestvovao je u projektima u Americi koje je finansirala NASA. Napisao je 120 naučinih radova. Osnivač je Centra za molekularne mašine. Citiran je 142 puta u svetskoj naučnoj literaturi. U goste su mu došle kolege iz sveta sa kojima radi projekte i u studiju govori o tome.

Jovanka Stepanović iz Beograda poklanja klavir Božidaru Jovanoviću, studentu iz Leskovca koji je upisao Fakultet muzičke umetnosti u Nišu. Sve vreme svog školovanja nije imao svoj klavir, već je vežbao u školi. Velika želja mu je bila da dobije klavir. Čućete ga kako svira u studiju.

Prof. dr Rajko Hrvačević je internista, odnedavno i medicinski direktor doma zdravlja "Jedro". Govori o značaju redovnih pregleda, o simptomima koje lekar nikada ne sme da zanemari, koliko god delovali bezazleno, o tome šta za njega znači kada pacijent ima temperaturu. Za šta se zalaže u svom domu zdravlja?

Da li ste znali da u Srbiji postoji ris? On je snimljen ranog jutra 18. decembra 2010. na obroncima planine Južni Kučaj u Istočnoj Srbiji. Videćete prvu sliku snimljenu senzornom kamerom u divljini. To je prava retkost jer risa je nemoguće slikati u prirodi.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

3 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 22. januar 2011.”

 1. Poštovana Miro,
  Gledala sam Vašu emisiju od 22. 1. i od prvog trenutka sam se pitala čije slike krase studio… Mali trenutak nepažnje i nisam čula ime slikara/slikarke. Unapred hvala ako mi budete odgovorili. S poštovanjem,

  Odgovori
 2. Poštovana,
  Nisam bila dovoljno koncentrisana, pa sam čula samo ime slikarke čije su slike bile u studiju. Vesna… Molim da saznam prezime.
  S poštovanjem,

  Odgovori

Ostavite komentar