Priče iz Izraela – 19. mart 2011.

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:00, prvi program RTS-a

Boraveći u Izraelu i radeći emisiju "Jevrejski recept za uspeh" sa gospodinom Majklom Štrausom, Mira Adanja-Polak imala je priliku da obiđe mesta koja sama za sebe pričaju svoje priče.

Mnogi posetioci Izraela često obilaze samo znamenitosti, gubeći iz vida činjenicu da u toj zemlji, kao i u svakoj drugoj, postoje stvari pored kojih prolazimo često im ne pridajući značaj.

Vremena nikada dosta, a utisci se sami nameću i prosto traže da ih kamera beleži. Sasvim slučajno je tako otkriven restoran i pozorište u kom su glumci gluvonemi i slepi, a u restoranu goste služe kelneri koji ne vide.

Hristovim putem vodi nas čovek koji tuda ide godinama. Odlazimo u Ako, stari grad.

Utisci vode reportera kroz stari trgovački deo u kome se vide svi oni koji su došli tražeći svoju zemlju. Doselivši se, poneli su mnogo toga sa sobom. Život je težak, pa sada sve što su doneli i prodaju.

Susreti su slučajni, ispričane priče iskrene…

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

4 komentara na “Priče iz Izraela – 19. mart 2011.”

 1. Poštovana gospođo Miro, stalno pratim Vaše emisije, ali mi je posebno bila draga emisija Ekskluzivno koju ste snimili na jednom od najlepših područja sveta, a to je Izrael. S obzirom na to da sam prošle godine živela nekih 8 meseci u Izraelu, posebno mi je bilo drago ponovo se podsetiti nekih mesta na kojima ste i Vi bili. Bila sam takođe i u Akko-u i htela bih da kažem da je zaista jedno prelepo mesto. Zatim Tel Aviv, Jerusalem, Nazaret, Mrtvo more i puno, puno lepih mesta. Ja sam takođe bila volonter u jednom kibucu blizu Afule, tj. na severu Izraela. Imam jako puno pozitivnih utisaka jer je zaista čarobno živeti sa tim ljudima i deliti i dobro i zlo sa njima. Hvala Vam puno na snimljenoj emisiji, vratili ste me u jedan od najlepših perioda mog života.

  Odgovori
 2. Ja sam živela u Izraelu dugo godina i nema milimetra zemlje da nema nešto lepo da se vidi – naravno, ko želi da vidi. Gospođi Miri želim svako dobro, a kada bih mogla da biram između Srbije i Izraela, odabrala bih Izrael.

  Odgovori
 3. Odrasla sam sa novinarima, ali nisam stručna za kritiku. Mogu samo reći da Vam se divim kao osobi, kao čoveku, kao žena ženi! Sve što ste uradili i što vidim oduševljava me, ali i učim, i daje mi snage da se borim dalje! Hvala, predivna Miro!

  Odgovori
 4. Gospođo Adanja-Polak, divim se Vašim emisijama koje redovno pratim. Vaše emisije su veoma interesantne, imaju edukativni i humanitarni karakter. Kamo sreće da imamo još takvih novinara, pa da zainteresuju omladinu – da Vas gledaju i slušaju, manje bi bilo uličara i narkomana! Sve pohvale za Vaše emisije, Vaš rad i Vaše zalaganje. Puno pozdrava iz Niša!

  Odgovori

Ostavite komentar