Priče iz Izraela – 19. mart 2011.

 16.03.2011
Autor: Mira Adanja-Polak

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:00, prvi program RTS-a

Boraveći u Izraelu i radeći emisiju "Jevrejski recept za uspeh" sa gospodinom Majklom Štrausom, Mira Adanja-Polak imala je priliku da obiđe mesta koja sama za sebe pričaju svoje priče.

Mnogi posetioci Izraela često obilaze samo znamenitosti, gubeći iz vida činjenicu da u toj zemlji, kao i u svakoj drugoj, postoje stvari pored kojih prolazimo često im ne pridajući značaj.

Vremena nikada dosta, a utisci se sami nameću i prosto traže da ih kamera beleži. Sasvim slučajno je tako otkriven restoran i pozorište u kom su glumci gluvonemi i slepi, a u restoranu goste služe kelneri koji ne vide.

Hristovim putem vodi nas čovek koji tuda ide godinama. Odlazimo u Ako, stari grad.

Utisci vode reportera kroz stari trgovački deo u kome se vide svi oni koji su došli tražeći svoju zemlju. Doselivši se, poneli su mnogo toga sa sobom. Život je težak, pa sada sve što su doneli i prodaju.

Susreti su slučajni, ispričane priče iskrene…

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

4 komentara

 1. Marija Martinović
  |

  Poštovana gospođo Miro, stalno pratim Vaše emisije, ali mi je posebno bila draga emisija Ekskluzivno koju ste snimili na jednom od najlepših područja sveta, a to je Izrael. S obzirom na to da sam prošle godine živela nekih 8 meseci u Izraelu, posebno mi je bilo drago ponovo se podsetiti nekih mesta na kojima ste i Vi bili. Bila sam takođe i u Akko-u i htela bih da kažem da je zaista jedno prelepo mesto. Zatim Tel Aviv, Jerusalem, Nazaret, Mrtvo more i puno, puno lepih mesta. Ja sam takođe bila volonter u jednom kibucu blizu Afule, tj. na severu Izraela. Imam jako puno pozitivnih utisaka jer je zaista čarobno živeti sa tim ljudima i deliti i dobro i zlo sa njima. Hvala Vam puno na snimljenoj emisiji, vratili ste me u jedan od najlepših perioda mog života.

 2. Stoja Vuković
  |

  Ja sam živela u Izraelu dugo godina i nema milimetra zemlje da nema nešto lepo da se vidi – naravno, ko želi da vidi. Gospođi Miri želim svako dobro, a kada bih mogla da biram između Srbije i Izraela, odabrala bih Izrael.

 3. Ozrenka Kapetanov
  |

  Odrasla sam sa novinarima, ali nisam stručna za kritiku. Mogu samo reći da Vam se divim kao osobi, kao čoveku, kao žena ženi! Sve što ste uradili i što vidim oduševljava me, ali i učim, i daje mi snage da se borim dalje! Hvala, predivna Miro!

 4. Neđo Gajić
  |

  Gospođo Adanja-Polak, divim se Vašim emisijama koje redovno pratim. Vaše emisije su veoma interesantne, imaju edukativni i humanitarni karakter. Kamo sreće da imamo još takvih novinara, pa da zainteresuju omladinu – da Vas gledaju i slušaju, manje bi bilo uličara i narkomana! Sve pohvale za Vaše emisije, Vaš rad i Vaše zalaganje. Puno pozdrava iz Niša!

Ostavite komentar

Error! This email is not valid.