Princ Mihail Fjodorovič Romanov – 23. april 2014.

Serija "Ekskluzivno", sreda, 16:05, Drugi program RTS-a

Intervju sa princom Mihailom Romanovim predstavlja svedočenje jednog vremena i života člana porodice Romanov. Romanovi su bili izgnanici koji u svojim dušama nikada nisu prevazišli odlazak iz Rusije.

Koliko je pravih Romanova danas? Kako su zapravo pobegli iz Rusije? Ako ih je Zapad i hteo, da li su tamo srećni? Da li im je ime Romanov i stradanje carske porodice otvorilo vrata? Da li su ih zapravo hteli? Koliko je istina izneseno do danas?

Mira Adanja Polak u kući princa Mihaila Romanova beleži njegove uspomene, u dokumentima traga za istinom jedne porodice.

Otvaraju se stara pisma, dokumenti jednog vremena koje odlazi. Prvi put su tada viđene orginalne fotografije koje je lično snimio sam Mihail Fjodorovič Romanov, sin velikog vojvode Aleksandra Mihailoviča i velike vojvodkinje Ksenije, sestre Nikolaja Drugog, poslednjeg ruskog cara.

Većina dvorova u Evropi zadovoljna je što porodica Romanov skoro i ne postoji. Oni su postali Englezi, Francuzi, Amerikanci, Danci. Jedini danas korisni Romanovi su car i njegova porodica koje su ubili – kaže princ Mihail Romanov.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Princ Mihail Fjodorovič Romanov – 23. april 2014.”

  1. Napredak u kvalitetu u programima RTS Srbije u poslednje vreme, u čemu i Vi
    dajete vidnog učešća Vašim nastupima kao što su intervju sa predsednikom Sočija, a naročito intervju sa potomkom ruskog carskog dvora u Parizu, koji ste sinoć imali u večernjem programu to u potpunosti potvrđuje. Iznošenja carskog potomka u Parizu o rasvetljavanju događaja u Rusiji iz onog vremena pa do danas kod mene upotpunjava sliku koju sam o svemu tome stekao u vreme kad sam bio gimnazijalac. Naime, moji profesori matematike, fizike, hemije, botanike, pa i francuskog jezika bili su izvorni Rusi koji su napustili Rusiju i sa jednim brodom doplovili u Jadran i iskrcali se kod Rijeke. Kasnije su bili raspoređeni kao profesori po gradovima bivše Jugoslavije. Sticajem slučaja, jedna od izbeglica sa tog broda kasnije je postala supruga mojeg strica. Tako sam imao priliku da i od nje vremenom dobijem istinite podatke o događajima koje ste Vi veoma temeljno obradili u Vašem nastupu na televiziji sa jednim članom carske porodice koji još živi u Evropi.
    Vaše nastupe na RTS-u gledamo redovno i ocenjujemo ih visokom ocenom jer to u potpunosti zaslužujete.
    Primite puno pozdrava.

    Odgovori

Ostavite komentar