Mira Adanja-Polak i Vi – 28. april 2012.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Desanka Radunović, predsednik Nacionalnog saveta za obrazovanje, govori o kvalitetu obrazovanja koje naša deca dobijaju. Šta se tu može popraviti, šta je ono što je dobro, a šta je ono što ne valja.

Sava Vukojev, proslavljeni kuvar koji je obišao svet, dugo radio u Moskvi i sretao najznačajnije ličnosti iz sveta politike i zabave, demonstrira svoje umeće pred kolegama u Klubu književnika u Beogradu. Šta se traži u svetu, a šta mi nudimo i bez čega, izgleda, ne možemo.

Ivan Smajlović je diplomirani inženjer tehnologije biotehničkih nauka, naučnik koji je svoj patent ozvaničio u svetu. Svojim otkrićem naučnim metodom, koristeći stabilne izotope vodonika, koristeći određeni instrument, može sa sigurnošću da dokaže prirodno, autentično botaničko poreklo svakog alkoholnog pića. Ova metoda, kada se usvoji, moći će nepogrešivo da eliminiše sve falsifikate u industriji alkoholnih pića u svetu.

Nemanja Lisov je model. Ovaj mladić je svoju karijeru započeo u Njujorku. Njegove fotografije poslala je njegova agencija iz Njujorka. Nemanja Lisov će govoriti o svom životu u Americi i o budućnosti koja mu predstoji u ovom poslu. Beograđani su imali prilike da ga vide i na jednoj od revija u Beogradu.

Videćete u studiju šta se sve može proizvesti od odbačenog materijala. U galeriji je neobična izložba pa smo neke izložene predmete preneli u studio. Autor ove izložbe, Mirjana Vajdić Bajić je znalačkim umećem okupila umetnike i ovu izložbu nazvala "Dizajniranje reciklaže". Videćete haljine od papira i tepih od odbačenih vlakana.

Promocija knjige Natalije Princi o tri poslednja dana u životu Nikole
Tesle
u njegovom muzeju u Beogradu.

Magarijada je dan magaraca koji se slavi u rezervatu prirode Zasavica. Saznaćete šta se sve pravi od magarećeg mleka.

Muzička grupa "Metalika" uskoro dolazi u Beograd i sazajemo šta je ono što oni zahtevaju od organizatora u Areni.

Dragan Ivanović je invalid. Nema nogu. Govori nam o nekim nelogičnostima kada su u pitanju nadoknade za invaliditet.

Zbirka Šlomovića je tema koja godinama traje. Umetničke slike iz ove čuvene kolekcije nalaze se u Narodnom muzeju. Momo Kapor je o tome pisao. Jednom prilikom kada je prezentovao svoju knjigu, kamera je to zabeležila.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar