U poseti modernom predsedniku – Borut Pahor – 19. novembar 2017.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15.30

Mira Adanja Polak je početkom godine bila gost Boruta Pahora i tako je i nastala ova emisija koju repriziramo jer mnoge i nije iznenadila njegova ponovna pobeda na izborima. Borut Pahor je ponovo izabran za predsednika Slovenije.

Kada proučite čitavu njegovu biografiju, ne možete da ne zaključite da poseduje neverovatne veštine, što i dokazuje jer se održao u samom vrhu slovenačke politike, a prešao je dug put od političara komunizma do političara potpuno demokratskih pogleda.

Njegova otvorenost ka novinarima sa kojima komunicira autentično i srdačno, koristeći najsavremenije digitalne načine komunikacije, donela mu je naziv „Instagram predsednik“, a americki portal „Politiko“ poredi ga sa američkim kolegom Trampom, koji se služi Tviterom. Pahor svoje slike „kači“ na Instagram i na taj način daje utisak da je svakome dohvatljiv i da mu se može obratiti ko god to poželi.

Deca dolaze u njegov kabinet sa učiteljicom, posedaju po podu i crtaju kao da su u obdaništu.

Prvo sam mislila da je to odlična obuka, ali sam se uverila da je spontanost autentična i da Pahor svakako njoj može da zahvali to sto je Putin sa njim ostvario poseban odnos prijateljstva i razumevanja.

Pahor se upravo vratio iz Moskve kada ga je Mira Adanja Polak posetila, a tamo se ponovo video sa Putinom, dok je Putinova poseta Sloveniji Pahora izbacila u sam vrh svetskog publiciteta.

U razgovoru sa predsednikom Slovenije saznala sam koliko mu znači to što mu je Melanija zemljakinja udata za Trampa i da li ju je upoznao. Kako gleda na mogućnost susreta američkog predsednika Trampa sa ruskim predsednikom Putinom u Sloveniji.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar