Švajcarski način – 12. novembar 2017.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 14.30

Bila sam u poseti švajcarskom ambasadoru u Srbiji. Gospodin Filip Ge bio je dobar domaćin, pokazao mi je svoju baštu u kojoj uzgaja povrće na zdrav način i ono što je u bašti – to se i servira na njegovom stolu.

Ambasador Švajcarske Filip Ge i Mira Adanja-Polak

Njegovi pogledi na svet i način života pokazuju tu savršenu jednostavnost i preciznost koja odlikuje Švajcarce. Vrlo su vredni i precizni, a to traže i od drugih i nekako sve što su postigli – ne pokazuju razmetljivo drugima.

Ambasador Švajcarske Filip Ge i Mira Adanja-Polak

Kada sam i prvi put bila u Švajcarskoj, u to sam se uverila. Sve je bilo planirano do tančina bez velikih napora, jer se uvek vodilo računa o onome što je moguće uraditi i onome što nije.

Tada, kada sam srela Doris Lautard, predsednicu Konfederacije Švajcarske, znala sam da će biti ponovo izabrana… i tako je i bilo i sada je predsednica.

Kada je gospodin Filip Ge došao u Beograd, obnovio je rezidenciju na najjednostavniji moderan način i od svog doma u Beogradu napravio je i svojevrsnu galeriju, gde po svom ukusu izlaže savremenu umetnost mladih.

Imala sam prilike da čujem kako je majka kada je bio mlad reagovala na njegove planove za školovanje i kako on gleda na obrazovanje.

Ambasador Švajcarske Filip Ge i Mira Adanja-Polak

Bio je to zanimljiv susret gde sam opet nešto naučila.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar