U sigurnim rukama – dr Branko Krajnović – 10. novembar 2019.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:20

Talenat i posvećenost koji su primećeni na vreme. To se dogodilo dr Branku Krajnoviću kada se, nakon završenih studija medicine, pojavio u Nemačkoj da sa suprugom dr Jasminom Kalčić-Krajnović – nađe posao. Obreo se u Erfurtu, gradu na granici nekadašnje Istočne i Zapadne Nemačke sa velikim Kliničkim centrom Helios, gde ubrzo postaje šef odeljenja na Klinici za hirurgiju kičme.

Dr Branko Krajnović i Mira Adanja-Polak

Njegovo umeće zapazio je čuveni profesor Hajnrih Bem, jedan od pionira moderne hirurgije kičme, koji je patentirao teleskopski veštački pršljen koji se umeće umesto odstranjenog pršljena i poseban sistem za operaciju diskus hernije. Njegovih 40.000 protokola pri operaciji kičme koristi se širom sveta. Profesor Bem ukazao je poverenje dr Branku Krajnoviću, zapazivši njegove veštine u operacionoj sali.

Dr Branko Krajnović u operacionoj sali

Stručna biografija dr Krajnovića – spinalni hirurg koji operiše kičmu čitavom njenom dužinom neinvazivnim novim metodama. Taj rad u sali i veliki broj operacija, a ima ih već oko 5000, za dr Krajnovića su jedini način usavršavanja tako delikatnih intervencija gde su milimetri važni i presudni. Tako i objašnjava svoj neverovatan ritam rada i veliki broj intervencija.

Sa nepunih 40 godina stručna usavršavanja ne prestaju, iako je već priznat spinalni hirurg. Godine 2018. završava kurs endoskopske hirurgije, usavršava se na implantaciji proteze u lumbalnom delu kičme, specijalista je ortopedije i traumatologije i kaže da se bavi najosetljivijim delom čovečjeg tela. Ističe značaj zdrave kičme i njenog lečenja, kao i prepoznavanja prvih znakova oboljenja.

Slobodno vreme provodi sa porodicom, ima dvoje dece, voli selo, živi van grada i gaji konje. Čest je gost Beograda i drugih evropskih centara i svojom umešnošću rešava teške i rizične situacije kojih se ne plaši.

Dr Branko Krajnović sa suprugom dr Jasminom Kalčić-Krajnović

Toliko je važno prepoznati nečije umeće na vreme i pokloniti mu adekvatnu pažnju i mogućnost usavršavanja. Ako to izostane, ostajemo na proseku i zato je ovaj lekar zaslužio poštovanje i poverenje.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar