Kome je dr Rajko Medenica ostavio svoju tajnu – 17. novembar 2019.

 14.11.2019
Autor: Mira Adanja-Polak

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 17:35

Dr Rajko Medenica je lekar koji je devedestih godina zaokupljao pažnju svetske javnosti zbog svog metoda lečenja raka mimo svih protokola. Osnovao je i svoju laboratoriju u Hilton Hedu (Južna Karolina u Americi) koju sam tada posetila. Njegova istraživanja privlačila su pažnju. Pacijenti su ga hvalili i osuđivali.

Dr Rajko Medenica

Nakon sudskog procesa koji je imao sa jednom pacijentkinjom, proglašen je krivim. Pre samog odlaska na odsluženje zatvorske kazne, umro je 1997. godine u Njujorku.

U svojoj zemlji, Jugoslaviji, dr Rajko Medenica bio je osuđen na 20 godina zatvora zbog afere sa falsifikovanim i uvećanim računima za socijalno osiguranje. Ime Rajka Medenice vezivalo se sa jedne strane za afere u zemlji, a u Americi je proglašen šarlatanom.

Smilja Medenica i Mira Adanja-Polak

Pacijenti su mu bili poznati ljudi. Bilo je tu kongresmena, uglednih poslovnih ljudi, a lečio je i Muhameda Alija, za koga se priča da mu je produžio život. Da li je bio neko ko je gledao unapred ili je bio šarlatan željan slave?

Smilja Medenica i Mira Adanja-Polak

Njegova supruga Smilja Medenica napisala je i knjigu o svim događajima kojima je bila neposredni svedok. Prilikom njene posete Beogradu napravljen je razgovor koji sa distance gleda na ono što se događalo.

Smilja Medenica

Ostavite komentar

Error! This email is not valid.