Kome je dr Rajko Medenica ostavio svoju tajnu – 17. novembar 2019.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 17:35

Dr Rajko Medenica je lekar koji je devedestih godina zaokupljao pažnju svetske javnosti zbog svog metoda lečenja raka mimo svih protokola. Osnovao je i svoju laboratoriju u Hilton Hedu (Južna Karolina u Americi) koju sam tada posetila. Njegova istraživanja privlačila su pažnju. Pacijenti su ga hvalili i osuđivali.

Dr Rajko Medenica

Nakon sudskog procesa koji je imao sa jednom pacijentkinjom, proglašen je krivim. Pre samog odlaska na odsluženje zatvorske kazne, umro je 1997. godine u Njujorku.

U svojoj zemlji, Jugoslaviji, dr Rajko Medenica bio je osuđen na 20 godina zatvora zbog afere sa falsifikovanim i uvećanim računima za socijalno osiguranje. Ime Rajka Medenice vezivalo se sa jedne strane za afere u zemlji, a u Americi je proglašen šarlatanom.

Smilja Medenica i Mira Adanja-Polak

Pacijenti su mu bili poznati ljudi. Bilo je tu kongresmena, uglednih poslovnih ljudi, a lečio je i Muhameda Alija, za koga se priča da mu je produžio život. Da li je bio neko ko je gledao unapred ili je bio šarlatan željan slave?

Smilja Medenica i Mira Adanja-Polak

Njegova supruga Smilja Medenica napisala je i knjigu o svim događajima kojima je bila neposredni svedok. Prilikom njene posete Beogradu napravljen je razgovor koji sa distance gleda na ono što se događalo.

Smilja Medenica

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar