Umetnik svog zanata – Dalibor Kimčetić – 14. april 2024.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:30

Dalibor Kimčetić je odmah znao šta hoće. Sa 17 godina upisao se u školu za kuvare i sa zvanjem kulinarskog tehničara i poslastičara samouvereno je izabrao put u sam vrh kulinarstva.

Prvi posao dobio je u čuvenom bečkom hotelu „Saher“, gde je uz poznate kuvare pekao umeće i davao licni pečat svakom jelu. Primećen od onih koji znaju šta je dobar zalogaj – postaje kuvar mnogih važnih ličnosti. Kuva za zvaničnike širom Evrope, sprema večere ambasadorima, poznatim svetskim biznismenima i ličnostima iz sveta umetnosti i politike.

Dalibor Kimčetić

Diskretan u svom poslu i posvećen, zadobio je poverenje mnogih koji znaju šta znači pustiti nekoga blizu da vodi računa o njihovoj hrani.

Neverovatnim entuzijazmom zadržao je blisku vezu sa porodicom na Goliji, odakle potiče. Roditelji i on sam imaju veliko imanje sa preko sto ovaca na planini sa koje je potekao.

Dalibor Kimčetić

Kao postulat svog zanata ističe da je tajna dobrog ukusa prvenstveno u prirodnim sastojcima i jednostavnim receptima. Često radi na inovacijama naših tradicionalnih jela.

Dalibor Kimčetić istakao se među ostalim kuvarima jednostavnošću. Na velikom okupljanju evropskih kuvara u Beogradu, bio je među svojim kolegama kojima je zajedničko to što restorani u kojima kuvaju poseduju Mišlenovu zvezdicu upravo zahvaljujući njihovom umeću. Tom prilikom je posluživao male zalogaje sa paštetom čarobnog ukusa.

Dalibor Kimčetić

Internacionalni menadžer Mišlenovih restorana Ljubica Komlenić ističe njegovu različitost. Ovih dana ga u Italiji čeka posebno priznanje, gde će profesionalni kuvarski noževi imati ugravirano njegovo ime.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar