Uspeti u pariskom „Ricu“ – Đorđe Varda – 24. januar 2009.

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Na zahtev gledalaca, repriziramo emisiju o Đorđu Vardi, Beograđaninu koji je otišao u Pariz. Shvativši da svi hvale njegovu kreativnost, jer na poseban način ume da napravi buket cveća, pokušao je da se time bavi ozbiljnije. Svoje umeće prepoznao je sasvim slučajno i od tog momenta počinje njegova vrtoglava karijera. Svi hoće samo gospodina Vardu; žele da im baš on dekoriše prostor, da baš njegova ruka doda onaj tanani potpis na svaki aranžman.
    
Mali butik u umetničkom delu Pariza drži za svoju dušu, a svoj hleb zarađuje u prestižnom, svetski poznatom hotelu "Ric" u Parizu. Sve što je lepo, kao i sve cveće u ovom hotelu pod njegovim je budnim okom.

Direktor hotela "Ric" Omer Akar bez njega više ne može. Nedavno je Đorđe Varda doneo prestižnu nagradu hotelu. Svi ga hvale i svi dolaze da vide njegove neverovatne cvetne aranžmane.

Svaki gost je poseban, poneko traži da se dopreme posebni egzotični cvetovi, mnogi žele romantičnu atmosferu, mnogi baš u "Ricu" žele da zaprose svoju partnerku.

Pred Božić je čitavu dekoraciju u hotelu radio Varda, a posebno zadovoljstvo bilo je otići dva nivoa ispod zemlje ovog hotela, u samu radionicu, gde se sve priprema dok ne dođe do gornjih spratova u punom sjaju.

Razgovaramo sa gospodinom Vardom i sa direktorom "Rica" o svemu što se događa u najboljem i napoznatijem hotelu na svetu. Kako živi čovek koji po ceo dan miriše cveće, koji voli to što radi i stalno razmišlja o tome da li ono što radi može da uradi još bolje i lepše.

Kod njega veštinu aranžiranja uče i Japanci, kako bi oplemenili svoje tradicionalno umeće aranžiranja. Emisija je snimljena u Parizu, pred božićne i novogodišnje praznike.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

5 komentara na “Uspeti u pariskom „Ricu“ – Đorđe Varda – 24. januar 2009.”

 1. Fascinantno! Naši ljudi sa toliko talenata! Mene još niko ne primećuje samo zato što nemam para da se reklamiram.

  Odgovori
 2. I ova priča, kao i ostale koje ste nam podarili, lepota su i melem za oči i dušu. Hvala Vam na poklonima koje nam pružate iz nedelje u nedelju!

  Odgovori
 3. Draga gospođo Miro, ovaj prilog me je oduševio. U današnje vrijeme kad svi živimo u gužvi i u stresu, vidjeti tako smirenog, nadarenog i uspješnog čovjeka prava je rijetkost. Jedna njegova rečenica me je posebno fascinirala, a to je „znati kad treba stati“. Mislim da je to suština prave umjetnosti pa uostalom i života. Ponekad svaki suvišan detalj ili riječ pokvare harmoniju. Sa željom da nas još dugo oduševljavate ovakvim pričama, srdačan pozdrav!

  Odgovori
 4. Bili ste fantastični, kao i uvek. Za Đorđa samo svaka čast, mlad, lep i veoma uspešan. Da je sreće da nas ima više. Hvala Vam za sve predivne reportaže, emisije…

  Odgovori

Ostavite komentar