Uspeti u pariskom „Ricu“ – Đorđe Varda – 7. novembar 2012.

Serija "Ekskluzivno", sreda, 16:25, Drugi program RTS-a

Đorđe Varda je Beograđanin koji je otišao u Pariz. Shvativši da svi hvale njegovu kreativnost, jer na poseban način ume da napravi buket cveća, pokušao je da se time bavi ozbiljnije. Svoje umeće prepoznao je sasvim slučajno i od tog momenta počinje njegova vrtoglava karijera. Svi hoće samo gospodina Vardu; žele da im baš on dekoriše prostor, da baš njegova ruka doda onaj tanani potpis na svaki aranžman.
    
Mali butik u umetničkom delu Pariza drži za svoju dušu, a svoj hleb zarađuje u prestižnom, svetski poznatom hotelu "Ric" u Parizu. Sve što je lepo, kao i sve cveće u ovom hotelu pod njegovim je budnim okom.

Direktor hotela "Ric" Omer Akar bez njega više ne može. Nedavno je Đorđe Varda doneo prestižnu nagradu hotelu. Svi ga hvale i svi dolaze da vide njegove neverovatne cvetne aranžmane.

Svaki gost je poseban, poneko traži da se dopreme posebni egzotični cvetovi, mnogi žele romantičnu atmosferu, mnogi baš u "Ricu" žele da zaprose svoju partnerku.

Pred Božić je čitavu dekoraciju u hotelu radio Varda, a posebno zadovoljstvo bilo je otići dva nivoa ispod zemlje ovog hotela, u samu radionicu, gde se sve priprema dok ne dođe do gornjih spratova u punom sjaju.

Razgovaramo sa gospodinom Vardom i sa direktorom "Rica" o svemu što se događa u najboljem i napoznatijem hotelu na svetu. Kako živi čovek koji po ceo dan miriše cveće, koji voli to što radi i stalno razmišlja o tome da li ono što radi može da uradi još bolje i lepše.

Kod njega veštinu aranžiranja uče i Japanci, kako bi oplemenili svoje tradicionalno umeće aranžiranja. Emisija je snimljena u Parizu, pred božićne i novogodišnje praznike.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Uspeti u pariskom „Ricu“ – Đorđe Varda – 7. novembar 2012.”

  1. Draga gospođo Miro, hvala vam na divnim emisijama koje se pamte. Svaka emisija koju ste snimili je predivna i ostaje u sećanju. To je rezultat vašeg truda da na prefinjen način uradite intervjue. Gospodina Vardu bih do kraja života gledala kao rialiti projekat. Neverovatno je sve što radi, Umetnost je sve što dodirne i oplemeni cvećem. Volela bih kada biste češće snimali njegov rad. Miro, neka vas Bog čuva i podari vam zdravlje , da nam priređujete ovakve trenutke . Svaka vaša emisija je za mene doživljaj i jedva čekam sledeću. Srdačan pozdrav od jedne penzionerke iz Subotice.

    Odgovori

Ostavite komentar