Mira Adanja-Polak i Vi – 10. novembar 2012.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Kardiolog prof. dr Miša Ostojić, akademik i veliki stručnjak u svojoj oblasti, začetnik metode lečenja bolesti srca matičnim ćelijama – gost je u studiju.

U studio dolazi Nenad Banović, general u upravi granične policije, koji govori o teškoćama u zaustavljanju onih koji koji izlaze iz zemlje tražeći azil u drugim zemljama. Šta na granici sve mogu da pitaju putnika, koje provere mogu da se primene, šta je ono na osnovu čega službeno lice može da zaključi da osoba koja odlazi iz zemlje ima nameru da zatraži azil?

Pojavom novog operatera SBB, građani imaju mogućnost izbora operatera fiksne telefonije. Kako to vidi direktor SBB-a Dragica Pilipović-Ćefi.

Vladimir Rajčić, producent i autor scenarija o životu Nikole Tesle, žarko želi da snimi film o ovom svetskom naučniku. Gost je u studiju i govori o tome šta sve treba da uradi da bi došlo do snimanja filma.

Videćete gde je otišao klavir pianino koji je dugo stajao u hotely "Interkontinental". Dobio ga je Anton Makan iz sela Torda kod Zrenjanina nakon pisma njegove profesorke Ane Lukač, koja nam je kazala da tokom 20 godina svoje pedagoške karijere nije imala tako talentovanog učenika.

Dušan Jevtović, jedan od naših najpoznatijih naivnih slikara, imao je nedavno izložbu u galeriji Doma vojske. Kroz izložbu nas je vodila njegova ćerka Ivanka Jevtović, slikar, kostimograf, nosilac 12 prstenova za originalni rad i umeće na nekadašnjim sajmovima mode. Slike Dušana Jevtovića krasiće studio ovog programa.

Emisija iz serije "Ekskluzivno" – "Kada se snovi ostvare" o Tamari i Alesandru – razveselila vas je. Oni su završili eksperimentalni deo zajedničkog života venčanjem, a snimak ćete videti u programu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar