Volimo Italiju – 5. novembar 2023.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:44

Salon italijanskog ambasadora u Srbiji Luke Gorija bio je otvoren za sve koji vole i poštuju Italiju, italijansku kulturu i sve ono što Italija za nas jeste.

Domaćin uglednog italijanskog biznismena Santa Domenika Versaća i njegove žene Frančeske de Stefano Versaće učinio je sve da se zvanice osećaju prijatno i razgovaraju sa najstarijim članom mnogobrojne porodice Versaće, koja je svojim brendom proslavila Italiju širom sveta i postala zaštitni znak mode, stila, lepote, tradicije i biznisa širom sveta.

Mira Adanja-Polak, Frančeska de Stefano i Santo Versaće

Ambasador je primio mnoge koji su želeli da pozdrave gosta, koji je sa svojom suprugom neumorno odgovarao na mnogobrojna pitanja o svojoj porodici i smrti brata Đanija – tragičnom događaju koji je zadesio porodicu.

Knjiga “Braća: Jedna italijanska porodica“ o porodici Versaće prevedena je kod nas i govori o snazi porodice i opstanku velikog brenda, gde najstariji Santo, posle smrti svog brata Đanija, kompaniji daje dalju snagu i uticaj širom sveta.

Santo i Đani Versaće

Ambasador Luka Gori, kao iskusni diplomata, već duže vreme obogaćuje kulturni život Beograda sa mnogo različitih događaja, shvatajući da visoka diplomatija nikada nije bila imuna na lepotu i značaj tradicije, kao i prikazivanje onoga što jedna zemlja ima da pokaže. Italijanima tu treba odati veliko priznanje.

Luka Gori i Mira Adanja-Polak

Upoznati ambasadora i čuti njegova razmišljanja nije uvek moguće, pogotovo kada ga viđamo u zvaničnim situacijama. On ima uzdržani šarm i neposrednost koja ima granice. Sedeći u salonu gde prima zvanične delegacije i važne goste, imala sam mogućnost da razgovaram o svemu – da ga pitam o poslu koji ima u Beogradu, kao i da saznam o njegovoj porodici. Veština i blagost koju pokazuje jeste odlika onih diplomata koji znaju svoj posao.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar