Zažmuri… Momčilo Bajagić Bajaga – 22. oktobar 2023.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:30

Kada ispred sebe imate osobu o kojoj je toliko toga napisano, a njegova muzika i stihovi su stalno prisutni i nema šta ga nisu pitali – onda je zadatak težak.

Momčilo Bajagić Bajaga je oklop koji nosi izgradio tokom godina karijere, a sve što je on u biti – sakrio je iza tog oklopa.

Trebalo je izdržati najezdu obožavateljki, biti dobar sin, dečko, idol, glava porodice, autor profesionalac i trajati. Dokazivanja su uvek morala da budu redovna i česta, kao stalno potvrđivanje onoga što je postigao.

Bajaga i instruktori

Zavodljivost, šarm, lepe pesme, uspeh – sve je to zavisilo od situacija. A talenat i koliko će se uvek iskazati zavisio je od mnogih nepredvidivih stvari.

Toliko puta je odgovarao i kada mu nije bilo do pitanja, i to uvek tako da se malo zna i samo nazire pravi odgovor, vodeći računa o granici koju novinar ne treba da pređe.

Mira Adanja-Polak i Momčilo Bajagić Bajaga

Karijera Momčila Bajagića Bajage dugo traje. Uz svaku njegovu pesmu vezano je mnogo emocija i tuđih života i sudbina. Svaka pesma nosi nečiju priču i zato se Bajaga svuda sluša. On govori običnim, iskrenim jezikom i muzikom koju pamtimo.

Bajaga i instruktori

Uz jednu takvu pesmu, koju sam zapamtila, razgovarala sam sa njim. Pokušala sam da doprem, da saznam, da zavirim u umetnika koji se uglavnom osmehuje i krije, i najradije bi da pobegne od javnosti.

Momčilo Bajagić Bajaga

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar