Mira Adanja-Polak i Vi – 26. maj 2012.

 23.05.2012
Autor: Mira Adanja-Polak

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Zanimanje notara je novo zanimanje kod nas. Šta su njegova ovlašćenja, šta sve notar može da uradi, da li njegovo ovlašćenje može da zameni overavanja u sudu? Notar štiti građane od pogrešnih saveta. O tome govori Ljiljana Milanković-Vasović, autor mnogobrojnih priručnika iz oblasti prava i glavni i odgovorni urednik "Pravnog informatora".

Podsećamo vas na Miroslava Uroševića, čoveka koji je među prvima u svetu počeo rad sa kolektorima sunčeve energije na kojima je radio u Americi. Prvi put ih je postavio u rezervatima u kojima žive Indijanci. Susret sa njim u Njujorku podseća na ovog čoveka-vizionara koji je pre tridesetak godina imao ideju da tako nešto uradi i kod nas.

Ostati mlad i zdrav preokupacija je mnogih. Tehnologija i razvoj medicine sugerišu i brzi tempo života koji uzima svoj danak. Dr Ana Gifing, autor anti age sistema, nakon povratka iz Amerike govori o nekim novim sugestijama, o primeni prirodnih hormona koji su osnov vitalnosti i dugovečnosti.

Videćete kako svoju kondiciju održavaju žene iznad šezdeset godina pod budnim okom Temira Pokorni, koja je dugo godina igrala balet u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Upoznaćete umetnicu Natašu Đuričković iz Crvenke koja, inspirisana šećeranom u blizini, svoje slike pravi od šećera.

Zaljubljenici Tolkinovog "Gospodara prstenova" preuzeli su uloge svojih junaka i sa njima žive njihove živote. Okupljeni su da bi oživeli likove iz Tolkinovog "Gospodara prstenova".

Videćete i čućete lekare i stomatologe u neobičnim situacijama.

Prošlo je 50 godina od smrti Merilin Monro. Njen život još uvek intrigira. Novootkrivene fotografije pobuđuju pažnju i svi predmeti koje je Merilin Monro posedovala na aukcijama dostižu veliku cenu.

Studio krase slike slikara Zorana Stajčića, pune optimizma i dobre energije.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

5 komentara

 1. Dragana Brasić
  |

  Draga Miro, vidim da ste već imali pitanje poput mog. I mene interesuje stomatolog na Maldivima koji je ponudio radno mesto tamo. Nadam se da ste u mogućnosti da mi dostavite kontakt. Pozdrav, Dragana.

 2. Mirjana Stojković
  |

  Poštovana Miro, hvala za divne emisije i molila bih informaciju kako se upisati kod Tamare Pokorni. Još jednom, hvala.

 3. Godana Dimitrijević
  |

  Draga Miro, u Vašoj emisiji je bilo reči o stomatologu koji radi na Maldivima i koji je javno pozvao nase stomatologe da dođu da rade tamo. Da li možete da mi date njegov kontakt?

 4. Marina Đurić
  |

  Poštovana Miro, kada se reprizira Vaša emisija u kojoj ste govorili o Temiri Pokorni? Veliki pozdrav, divne su Vam emisije!

 5. Mirjana Zorić
  |

  Interesuje me da li me možete povezati sa gospodinom iz Lucerna, Hermann Marliz Belejer? Hvala, mnogo Vas poštujem.

Ostavite komentar

Error! This email is not valid.