Značaj prvog reda Sava Centra – 19. novembar 2023.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:30

Pre dve godine poželela sam da podsetim na događanja u Sava Centru. Znala sam da sledi rekonstrukcija, ali sam želela da ovekovečim sećanja nekoga koji pamti mnogo toga.

Vuk Žugić dočekivao je velika svetska imena umetnosti, politike i zabave, osmehivao im se uvek raspoložen dočekivao ih je i pričao svima o Beogradu.

Dugogodišnji urednik kulturnog programa Sava Centra bio je čovek za sve – da udovolji, da ispegla konflikt, da oraspoloži zvezdu pred nastup i da sve nekako uvek bude u redu. Kada nije bilo ni jednog mesta u sali – stvorilo se.

Mnogi su dolazili u našu zemlju sa predubeđenjima, nedovoljnim znanjem, predrasudama, a on ih je još na aerodromu dočekivao sa najpozitivnijim emocijama i prepoznatljivim osmehom. To im je ostajalo u sećanju.

Monika Beluči i Vuk Žugić

Sava Centar danas postao je deo kompanije Delta, rekonstrukcija ga je ulepšala i modernizovala. Neće menjati svoju namenu i ostaće jedan od najlepših kongresnih centara u ovom delu sveta.

Vuk Žugić me je tada proveo kroz ovaj objekat i ponovo sam se uverila u monumentalnost zdanja i te velike svečane sale koja pleni.

Mira Adanja-Polak i Vuk Žugić

Sećao se susreta i nastupa velikih umetnika – Monserat Kabalje, Mstislava Rostropoviča, Džipsi kingsa, Mirej Matje, Ive Pogorelića, Stefana Milenkovića, Monike Beluči, Svetlane Zaharove i mnogih drugih svetskih ličnosti iz kulturnog i javnog života, koje su učestvovale na velikim međunarodnim skupovima koji su se održavali u Beogradu.

Vuk Žugić i Valerij Gergijev

U posebnim odajama Sava Centra donošene su i mnoge značajne odluke bitne za ovu zemlju i region. Lepa su sećanja Vuka Žugića, koji nas vodi kroz koridore ovog zdanja, koje i posle rekonstrukcije ostaje zaštitni znak i prepoznatljivo obeležje Beograda.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar